Broadwayský muzikál s hity Elvise Presleyho má za sebou první zkoušky

Broadwayský muzikál s hity Elvise Presleyho má za sebou první zkoušky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Režisér Šimon Caban tento týden zahájil v první zkoušku tuzemského nastudování amerického muzikálu se slavnými písněmi Elvise Presleyho Srdcový král (v originále All Shook Up). Jeho česká premiéra se uskuteční 21. září v Divadle Kalich.

Myslím, že se nám na konkurzech podařilo vybrat skvělé herce a tanečníky, jimž uvěříme i ten neuvěřitelně crazy příběh,“ věří Šimon Caban, který je zároveň autorem scény. V čele hereckého týmu, plného mladých talentů, stojí dvojnásobný držitel Ceny Thálie Jan Kříž, s nímž se o hlavní roli bude dělit Přemysl Pálek

Skloubit kvalitní komediální herectví s veškerými nároky muzikálového žánru je neobyčejně obtížný úkol. Proto byl náš výběr obsazení opět velmi pečlivý, herecký tým Srdcového krále vzešel ze tříkolových konkurzů. Sešla se v něm jak jména divákům našeho divadla dostatečně dobře známá, tak i tváře pro nás nové. Těším se na jejich spolupráci a energii, která z ní vzejde,“ říká producent Michal Kocourek.

V muzikálu Srdcový král doprovázejí nesmrtelné hity Elvise Presleyho adaptaci Shakespearovy romantické komedie Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete (Twelfth Night) z roku 1602. Do Ameriky 50. let její děj převedl prestižními cenami i nominacemi ověnčený broadwayský libretista Joe DiPietro (mj. autor titulů Miluji tě, ale… či Memphis).

Do scénáře se vešlo celkem 24 Presleyho písní.

Úspěch v mnoha zemích a divadelní ceny

Muzikál spatřil světlo světa v Goodspeed Musicals na jaře roku 2004. Na přelomu roku se přestěhoval do Chicaga, kde došlo k finálním změnám. V této podobě se All Shook Up představil na newyorské Broadwayi. Tam měl premiéru 2. března 2005 v Palace Theatrev režii Christophera Ashleyho a s choreografiemi Kena Robersona.  Inscenace si připsala na konto významnou cenu Theatre World Award (Cheyenne Jackson ji získal za výkon v hlavní mužské roli), byla též nominována za výpravu.

Po více než 200 odehraných reprízách se muzikál vydal z Broadwaye na turné po Spojených státech. V roce 2015 absolvoval pod názvem Love Me Tender také úspěšné anglické turné.

Muzikál byl nastudován rovněž v Japonsku, Korei, Německu, Švédsku a Holandsku. Česká verze je první kompletně v národním jazyce.

Libreto i texty přeložil Adam Novák, autorkou kostýmů je Zuzana Straková, choreografie postaví Petra Parvoničová, muzikál hudebně nastuduje Lubomír Dolný.

Herci připravovaného muzikálu Srdcový král se sešli na první zkoušce

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: Jan Křížek, Elvis Presley

Místo konání: Divadlo Kalich

Více o akci...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!