Rapper Neny si dělá v novém videoklipu srandu z YouTuberů

Rapper Neny si dělá v novém videoklipu srandu z YouTuberů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Fenomén YouTuberů ani zdaleka neutichá. Ba naopak! Jejich videa jsou všude, pořádají se velké festivaly, na nichž čekají fanoušci hodinové fronty na podpisy svých oblíbenců, a dokonce se objevují i na televizních obrazovkách či v novinách a časopisech. A stále častěji se najdou i ti, kteří si z této senzace dělají spíše srandu.

Rapper Neny představil nový videoklip k singlu YouTuber, ve kterém si z tohoto fenoménu tak trochu utahuje. „Společně s Vincou (pozn. red. Lukášem Vincourem) jezdíme po školách s projektem Najdi svou cestu. Při debatách s dětmi jsme zjistili, že by se fakt každý druhý rád živil jako YouTuber. Začal jsem se o to teda víc zajímat. Něco je super, něco bizarní, co se ale sledovanosti týče, ta čísla jsou fantastická,“ vysvětluje inspiraci ke svému novému singlu pražský rapper.

Ten zároveň dodává, že v žádném případě nechce znevažovat práci, kterou YouTubeři dělají. „Někdo mě z nich baví víc, někdo míň, to je úplně normální. Já tady na Zemi ale patřím k hrstce přejícných lidí, takže pokud se někomu daří, jsem rád za něj,“ říká. Nicméně text je místy poměrně posmívačný, byť se jedná především o jakousi vtipnou glosu.

Samotný videoklip pak vznikl poměrně spontánně. „Asi před rokem jsem začal spolupracovat s partičkou kluků z Brna, se kterými máme v plánu do videoklipů postupně zařazovat nejrůznější animace a filmové efekty. Původně jsme chtěli s jejich využitím počkat, ale sem se to prostě hodilo,“ dodává Neny. Ve videoklipu se objevují ti nejznámější čeští YouTůbeři, byť jen jejich papírové hlavy, které na sobě mají nasazené neznámí herci. Nechybí ani Teri Blitzen, které rapper věnoval dokonce refrén, ve které zpívá „Vezmu si Teri Blitzen a budu jejím princem“.

I když se dá o kvalitě písně i videoklipu dost polemizovat, jedno je jasné. Fenomén YouTuberů se dostává stále více i do hudebního průmyslu i do písní interpretů, kteří  do této veleúspěšné komunity nepatří. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!