Britská kapela Daughter se na podzim vrátí do Prahy. Přiveze i písně z nové desky

Britská kapela Daughter se na podzim vrátí do Prahy. Přiveze i písně z nové desky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do Prahy se letos vrátí britská indie folková kapela Daughter. Ta se zde naposledy představila před třemi lety, kdy vystoupila ve vyprodaném Rock Café. Českým fanouškům tak přijede představit svou poslední desku, která vyšla v lednu tohoto roku.

Nová nahrávka, která je v pořadí teprve druhým studiovým albem anglické formace Daughter, nese název Not to Disappear. Čeští fanoušci se mohou na nové i starší songy těšit 6. října. To totiž kapela zahraje v pražském klubu Roxy. Vstupenky jdou do předprodeje 15. července a zájemce je seženou za cenu 690 korun za kus.

Daughter je původně sólový projekt zpěvačky Eleny Tonra, který na sebe upozornil hned svým debutovým albem If You Leave, jenž vyšlo v roce 2014. Kapelu tvoří kromě zmiňované zpěvačky ještě kytarista a basák Igor Haefeli a Remi Aguilella, který hraje na bicí. Po vydání druhé desky začala být skupina srovnávána i s takovými interprety, jako jsou třeba Massive Attack, PJ Harvey či The Cure.

Jejich písně se vyznačují melancholickými melodiemi a jsou od začátku až do konce nabité emocemi. „Projev emocí není slabostí, ale silnou stránkou. Myslím, že nové album přináší méně skrývání. Dříve jsem se v psaní hodně schovávala. Ale teď už ta rouška opadla,” mluví o novém albu Elena. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rock Café nabízí i další akce

Umělci: Daughter

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!