Ladná Čeladná je hudební festival s dětskou scénou

Ladná Čeladná je hudební festival s dětskou scénou

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Festival v podhůří Beskyd – druhý ročník Ladné Čeladné - letos představí desítku zajímavých kapel a také bohatý program pro děti. Festival odstartuje již 29. července v ZŠ Čeladná. Chybět nebude Zrní nebo třeba CC Smugglers.

Festival pořádaný týmem Colours of Ostrava si klade za cíl představit návštěvníkům nápadité hudebníky a kapely, které často stojí mimo hlavní komerční proud. O hvězdy ale nouze také nebude, první den bude patřit kapele Zrní, druhý večer se předvedou Lake Malawi, kteří v červenci vystoupí i na Colours of Ostrava. Nejočekávanější kapelou jsou britští CC Smugglers. Dále také vystoupí například Čankišou či Bára Hrzánová s kapelou.

Ladná Čeladná posiluje program dětské scény

Program festivalu Ladná Čeladná stojí na dvou pilířích – na jedné straně je to hudební program, stejně velkou roli ovšem hraje také dětská scéna s divadlem, filmem a dalšími aktivitami. Připravena bude i klidová zóna v tělocvičně, kde si budou moci děti odpočinout od festivalového ruchu.

„Program pro nejmenší návštěvníky není pouhým doplňkem festivalu pro dospělé, ale je koncipován jako plnohodnotná scéna,“ říká dramaturg Ladné Čeladné Jiří Moravčík. O zábavu budou tak mít postaráno jak dospělí, tak i ti nejmenší.

Jednou z novinek letošního ročníku je zapojení do projektu Celé Česko čte dětem, v rámci něhož budou malým návštěvníkům předčítat například zpěvák Jan Unger ze skupiny Zrní a Albert Černý z Lake Malawi, herec Zdeněk Pavlíček z Divadla Pavlenka či Vlaďka Krakovková z Divadla loutek Ostrava.

Zajímavý program připravuje i ostravský Svět techniky. Za pozornost stojí třeba gyroskop simulující přetížení 3G, na němž si odvážlivci mohou vyzkoušet pocit, který zažívají piloti stíhaček.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!