Informujeme z Varů: tentokráte o tom, jak jsme (skoro) potkali Jeana Rena

Informujeme z Varů: tentokráte o tom, jak jsme (skoro) potkali Jeana Rena

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Překonali jsme únavu a jedeme dál! Festivalové dny se pomalu začínají slévat jeden do druhého, iránské roadmovie se pletou dohromady s maďarskými rodinnými dramaty a zkrátka vše je, jak má být. Jeden náš kamarád si včera sice nostalgicky vzpomínal na časy, kdy „stačilo prostě přijít a koupit si lístek do kina a jít“, ale nikdo mu nevěřil, že takové časy někdy byly – boj o místo v davu před Velkým sálem či nekonečné čekání rovnou po probdělé noci v baru ve frontě na lístky u pokladen patří k Varům tak jako červený koberec a skvělé filmové zážitky. 

Co jsme viděli:

Nezávislou komedii „Tohle je náš svět“ (v originále Captain Fantastic) režiséra Matta Rose s Viggem Mortensenem v hlavní roli. Díky Aerofilms uvidíte film i v českých kinech, premiéra je 14. července a můžeme ho vřele doporučit jako kvalitní letní oddechovku, která navíc přinese i nějaké to (byť spíše lehké) zamyšlení nakonec.

Charismatický Mortensen zde hraje otce 5 dětí, které vychovává poměrně netradičním způsobem, daleko od civilizace, konzumu, ale také běžné mezilidské interakce. Když pak do života rodiny vstoupí smutná událost, která donutí otce i děti ke konfrontaci s „normálním“ světem ať už v podobě příbuzných nebo prostě každodennosti většiny obyvatel USA, dojde samozřejmě na spoustu humorných, absurdních i trochu smutných situací, ve kterých je dostatek vtipu i citací Noama Chomského na to, abyste se dobře bavili. Nečekejte filmový zážitek roku, ale dobré pobavení na letní večer, o kterém se pak dá u piva i docela dobře diskutovat.

Hodnocení Informuji: 70%

Koho jsme potkali:

Jeana Rena, ale jenom skoro. Včera ve Velkém sále uváděl projekci legendárního filmu Leon, na který jsme nešli, protože jsme ho viděli (jako asi každý) tak nejméně osmnáctkrát a davy nadšených filmových fanoušků kolem červeného koberce úplně nedovolují selfíčko a přátelský pokec. Ale byl tam, my také, takže do téhle rubriky Jean Reno určitě patří.

Kam na jídlo když už festivalový fastfood nemůžete ani vidět:

Byť jsou bagety k snídani a klobásy ve tři ráno nezbytnou součástí festivalového koloritu, po několika dnech se organismus s největší pravděpodobností začne bouřit. V takovém případě je možno zamířit buď na českou klasiku (protože gulášem ještě nikdo nikdy nic nezkazil) například do restaurace Parlament na třídě Jana Masaryka nebo hned vedle do restaurace Verona, kde se dočkáte obstojné potravy za obstojnou cenu. Pokud nejste co se týče české kuchyně zrovna patriot, může vás zachránit jako vždy kuchyně asijská – schovaná ve dvoře v ulici I.P. Pavlova kousíček od Thermalu se totiž nachází indická restaurace Tandoor. Nabízí tu festivalové menu a bývá tu narváno.

Poznatek dne:

Festivalový deník má mnoho využití. Kromě toho, že to není vůbec špatné čtení, se dá také používat jako deštník, deka na spaní v parku nebo piknikový ubrus na kolonádě. Všechny tyhle využití jsme tu zaznamenali, některá i vyzkoušeli a funguje fakt dobře. A až se v parku vyspíte, doporučujeme vyrazit do Finlandia stanu – jednak proto, že tam mají docela dobré míchané drinky, ale hlavně proto, že tolik hrozně divných lidí nikde jinde nepotkáte. Děvčata v outfitech marně předstírajících, že je na nich dost látky na to, aby to byly šaty, nařachaní chlápci s polovinou hlavy vyholenou a druhou vytetovanou – vážně, kde se ty lidi berou? Nemělo by Vás to ve Varech minout, jinde to nezažijete.

pohoda u řeky před Thermalem

festival je rájem filmových fanoušků všeho druhu

kdo tuhle fotku z Varů nemá, jako by tu ani nebyl!

Viggo Mortensen ve filmu "Tohle je náš svět", foto Film Servis Karlovy Vary

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Jean Reno

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!