Švédská rocková kapela Royal Republic představí nové album také v Praze

Švédská rocková kapela Royal Republic představí nové album také v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Poté, co kapela Royal Republic odehrála skvělé vystoupení během prvního dne letošního festivalu Rock for People, oznámila také samostatný pražský koncert. V rámci něj představí své nové album a doveze s sebou také dva předskokany. Těmi se stanou britští Dinosaur Pile-Up a nizozemský písničkář Tim Vantol.

Natočili jsme fakt silnou desku Royal Republic, za kterou si stojíme, a už se nemůžeme dočkat, až s ní vyjedeme na turné,” říká frontman kapely Adam Grahn. Ten přijede s kapelou a dvěma hudebními hosty 17. listopadu, kdy se společně představí v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k dispozici v internetových předprodejích za 350 korun. Na místě si pak zájemci ještě o stovku připlatí.

Kapela Royal Republic je součástí hudební scény od roku 2007, kdy ji dala dohromady čtveřice studentů prestižní Academy Of Music. Na svém kontě má již čtyři studiová alba, z nichž to poslední s názvem The Weekend Man vyšlo v únoru tohoto roku a sklidilo nadšené reakce jak u fanoušků, tak u hudebních kritiků. I samotní členové skupiny jsou z něj nadšení. Slyšet všechny písničky pohromadě s vámi pořádně zamává. Pořád nemůžeme pochopit, že jsme tu desku natočili!” chlubí se Grahn.

Jejich skladby jsou kombinací různých hudebních žánrů. Není tedy výjimkou, že tvrdé   kytarové riffy doprovází nápaditá melodie, kterou si posluchači broukají ještě hodiny po poslechnutí desky. „Ano, co se týče skládání, jednou z předností Royal Republic je náš zdravý nedostatek respektu k žánrovým hranicím,” dodává kytarista Hannes Irengårdem, „ať je to písnička od Taylor Swift nebo od Led Zeppelin, vezmeme si to, co se nám líbí, a uděláme si to po svém.” 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci: Royal Republic

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!