Lucie završila sérii koncertů v pražském Edenu70%

Lucie završila sérii koncertů v pražském Edenu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na první červencový den si kapela Lucie naplánovala poslední ze čtyř megakoncertů, kterými oslavila třicet let svého fungování. Pražská Eden Arena slibovala pro fanoušky nezapomenutelný zážitek, který však byl naplněn jen z poloviny. Kromě několika postřehů přinášíme i krátkou fotogalerii.

Brány arény se otevřely v 16:15 hod., i když první nadšenci, kteří si zakoupili vstupenky na stání u pódia, se do fronty postavili již kolem oběda. Deset minut před půl šestou se na pódiu objevil první předskokan - kapela Korben Dallas, po jejichž pětačtyřicetiminutovém vystoupení a krátké pauze zahrála i Jasná páka. To vše probíhalo podle plánu a tak vše nasvědčovalo tomu, že poslední z koncertů Lucie bude opravdu tím nej.

Nějak se to ale celé pokazilo krátce poté, co kapela Lucie začala, tedy jen pár minut před osmou hodinou večerní. První song Rouháš se bohům, který doprovodil na bubny Kollerův syn Adam a vokálně zpestřila Lenka Dusilová, ještě proběhl v naprostém pořádku a téměř třicet tisíc fanoušků začalo s kapelou euforicky zpívat. Velký zvrat ale nastal na začátku druhého songu Vona říká jó, kdy vypadly všechny mikrofony. Kapela sice píseň dozpívala, ale následných deset minut čekání, které fanoušci vyplnili pískáním a bučením, dojem perfektního koncertu nezapomenutelným způsobem narušilo.

Lucie se sice snažila, seč jí síly stačily a pokusila se dojem vylepšit tím, že házela jeden hit za druhým (Pohyby, Šrouby do hlavy, Lucie, Utíkej, Daniela), přidala i trošku pyrotechnických efektů (Dotknu se ohně a Oheň) a celý večer zakončila hity Panic, Černí andělé a Medvídek, ale i tak lze spravedlivě říct, že šlo pouze o velmi dobrý koncert kapely, jejíž hity skvěle fungují i po letech.

Fandové, kterých ani během tvůrčí nečinnosti neubylo, ale nemusí smutnit. Kapela brzy v kinech představí dokument Lucie: příběh jedné kapely a dokonce se mluví i o novém studiovém materiálu. Tak třeba to při nějakém budoucím megakoncertu dopadne ještě o trochu líp…

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Fortuna Arena v Edenu nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!