Průkopník britské bluesové hudby John Mayall oznámil termíny chystaného turné. Zastaví se také v Praze

Průkopník britské bluesové hudby John Mayall oznámil termíny chystaného turné. Zastaví se také v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Livin‘ & Lovin‘ – takový nese název chystané turné bluesového hudebníka Johna Mayalla, v rámci něhož zahraje příští rok také v Praze. Koncert se uskuteční 2. března 2016 v Divadle Archa, kde představí i svou poslední studiovou desku Find a Way to Care. Ta se dostala na pulty hudebních obchodů minulý rok.

Britský hudebník John Mayall je průkopníkem bluesové hudby již více než 50 let. Zaslouženě se tak může těšit titulem „kmotr britského blues“. Deska Find a Way to Care následovala velmi úspěšné album A Special Life z roku 2014. Podle fanoušků i kritiků je tento poslední hudební počin jedna z jeho nejlepších nahrávek. Staví se tak do řady jeho klasických alb jako Bluesbreakers with Eric Clapton, A Hard Road a Blues from Laurel Canyon.

„Moc jsem na téhle desce chtěl, aby John hrál na klávesy. Je to jeden z nejlyričtějších, maximálně úsporných a nedoceněných hráčů na klávesy. Také jsme chtěli po úspěchu desky A Special Life malou změnu a dechová sekce v několika skladbách nového alba byla velice zábavným zpestřením. Jestliže minulé album bylo fantastické, tak tohle je dokonce ještě lepší,“ říká o novém albu producent desky Eric Corne.

Vstupenky bude možné zakoupit v předprodeji na portálu Ticketpro. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Archa nabízí i další akce

Umělci: John Mayall

Místo konání: Divadlo Archa

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!