Startuje festival Prague Proms. Zahájí ho hudba Franka Zappy v pražském Rudolfinu

Startuje festival Prague Proms. Zahájí ho hudba Franka Zappy v pražském Rudolfinu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Mezinárodní hudební festival Prague Proms odstartuje 18. června svůj 12. ročník. Slavnostní zahájení si vezme na starost Český národní symfonický orchestr i několik zahraničních hostů, kteří společně uvedou ve světové premiéře koncert Musics by Frank Zappa: Orchestra En Regalia.

Zahájení festivalu proběhne v pražském Rudolfinu, kam dorazí i významný host – dcera slavného hudebníka Diva Zappa, americká umělkyně a podnikatelka. „Český národní symfonický orchestr vystoupí ve velkém obsazení, v jakém v Rudolfinu ještě nehrál,“ láká na jedinečné vystoupení šéf Českého národního symfonického orchestru Jan Hasenöhrl, „na jevišti bude celkem 89 hudebníků.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program sestavený ze symfonických úprav skladeb Franka Zappy, jednoho z nejprogresivnějších hudebníků a skladatelů všech dob. Chybět nebudou skladby Outrage at Valdez a G-Spot Tornado, zazní i Zappa In New York či London Symphony Orchestra Vol. 1&2. České symfoniky doprovodí i čtveřice zahraničních hostů. Na kytaru zahraje Jamie Kime, na baskytaru Scott Thunes, kláves se chopí Ian Underwood a za bicí soupravu usedne Joe Travers.

Festival Prague Proms potrvá až do 26. července a kromě zmiňované hudby Franka Zappy nabídne i další koncerty klasické, filmové, world a jazzové hudby. Návštěvníci se mohou těšit na významné hudebníky, jako jsou Melody Gardot, Dianne Reeves, Angélique Kidjo i Edita Gruberová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Více o "Prague Proms"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!