Skutečně zdravá škola. Umělci bojují v novém klipu za zdravé stravování na školách90%

Skutečně zdravá škola. Umělci bojují v novém klipu za zdravé stravování na školách

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Projekt Mateřská.com, který na sebe upozornil především písní a videoklipem Laktační psychóza, vydal nové video, které vzniklo na podporu iniciativy Skutečně zdravá škola. Ve stejnojmenném videoklipu za zdravější stravování na škole bojují kromě zpěvaček Lenky Jankovské a Báry Vaculíkové také Jan Budař, Simona Babčáková, Martha Issová a mnoho dalších herců a zpěváků, kteří se rozhodli projekt podpořit.

Mateřská.com se ve videoklipu inspirovala projektem Food Revolution, jehož otcem je slavný kuchař Jamie Oliver. I jeho cílem je zlepšení stravování u dětí ve školkách a na školách. Duo Mateřská.com, které tvoří zpěvačky Lenka Jankovská a Bára Vaculíková, spojila při tvorbě videoklipu síly s rodičovskou iniciativou Skutečně zdravá škola.

Ve videu rapují kromě zmíněných zpěvaček třeba i herci a zpěváci Jan Budař, Simona Babčáková, Martha Issová, Lejla Abasová, Milan Cais a Mardoša z TataBojs, Jan Dolanský a další. Ve videoklipu si pak zahrála i zakladatelka Skutečně zdravé školy Margit Slimáková a nechyběly samozřejmě ani děti školou povinné.

Umělci tak bojují za lepší jídlo ve školách nápaditými rýmy i známými tvářemi. „Polívka z kostky, univerzální hnědá omáčka, to není dobrá volba pro našeho školáčka. Mouka, cukr, mlíko – svatá to trojice, nevyživí moc, ale zaplácne velice,“ zní v písni z úst slavných osobností. „Klip jsme pojali studiově, takže vlastně všechny umělce, herce, zpěváky jsme pozvali do studia, kde rapují, zpívají a u toho je natáčíme,“ vyjádřila se pro DVTV Lenka Jankovská. „Já si myslím, že to určitě pomůže. A myslím si, že čím dál víc rodičů tuhle problematiku opravdu řeší,“ dodala. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!