U2 vydají v červnu koncertní záznam z turné iNNOCENCE + eXPERIENCE

U2 vydají v červnu koncertní záznam z turné iNNOCENCE + eXPERIENCE

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V minulém roce legendární irská kapela U2 absolvovala rozsáhlé světové turné, kterým podpořila vydání poslední studiové desky Songs Of Innocence. Původní plán několika desítek vystoupení po celém světě se díky obrovskému zájmu fanoušků rozrostl na téměř osmdesát koncertů v Evropě a Severní Americe, během kterých U2 naživo potěšili téměř 1,3 milionů fanoušků. Již 10. června se dočkají i ti, kteří se na koncerty nedostali.

Právě v tento den totiž vyjde záznam ze zmiňovaného turné, který byl pořízen během dvou posledních vystoupení celé šnůry. Titul pojmenovaný U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris mapuje dva výjimečné koncerty ve francouzské metropoli, kde se ke kapele připojili i speciální hosté - zpěvačka Patti Smith, a hlavně i kapela Eagles Of Death Metal, která se symbolicky vrátila na místo loňských teroristických útoků, které tehdy velmi bolestivě zasáhly i jejich tamnější vystoupení.

Koncertní záznam U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris vyjde samozřejmě nejen digitálně, ale i na několika verzích audiovizuálních nosičů. Standartní verze bude čítat jedno DVD se záznamem celého koncertu čítajícího třicet položek, mezi kterými rozhodně nechybí hity I Will Follow, Pride (In The Name Of Love), Vertigo, Sunday Bloody Sunday, Until The End Of The World, Beautiful Day, Where The Streets Have No Name a mnoho dalších.

Deluxe podoba na DVD bude mít druhý bonusový disk, takže si fanoušci budou moci krom koncertu vychutnat i hodiny bonusových materiálů, a to například velmi osobitý pohled režiséra i kapely samotné do zákulisí celého turné, příprav speciálních koncertů v Paříži, ale i videoklipy a jejich alternativní verze, které se všechny váží k poslednímu studiovému albu. Stejný obsah nabídne i formát Blu-ray.

Skalní fanoušci ale nejspíše sáhnou po super deluxe boxu, který krom kombinace deluxe formátu DVD a Blu-ray nabídne i mnoho speciálních, pro tento box vyrobených dárečků. Jmenovitě půjde o exkluzivní USB žárovku, čtyřiašedesátistránkovou knihu, individuálně očíslovanou psí známku, set speciálních koncertních šablon, několik pohlednic, samolepky a placky.

"Režírovat 'iNNOCENCE + eXPERIENCE' bylo strašidelné. Technická noční můra provdaná za kreativní horskou dráhu. V mnoha úrovních to překonalo vše, co jsem doposud znal," uvádí na adresu celého turné ředitel živého vysílání Hamish Hamilton, který s kapelou pracoval i na Elevation Tour v roce 2001. Takže nezbývá, než se těšit na červen.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!