V Praze začíná mezinárodní filmový festival Zlatý voči

V Praze začíná mezinárodní filmový festival Zlatý voči

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Radlická kulturní sportovna na pražském Smíchově se 12. a 13. května promění v místo setkání milovníků kinematografie. Začíná totiž 21. ročník mezinárodního filmového festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči.

„Festival je jedinečný v tom, na jaké filmy se zaměřuje. Filmy teoretiků jsou hodně svérázné, často technicky nedokonalé a právě tyto odlišnosti na nich baví,“ říká Zuzana Černá, hlavní koordinátorka festivalu.

Zlatý voči každoročně uvádí krátké filmy studentů filmové teorie jak z českých a slovenských, tak ze zahraničních univerzit. Během dvou dní se představí soutěžní filmy studentů filmové teorie z České republiky, Slovenska i ze zahraničních univerzit z USA, Francie, Německa, Turecka, Řecka a dalších.

O vítězích rozhoduje odborná porota, v níž již tradičně zasedají zástupci z oblasti filmové kritiky, teorie a praxe, i z řad studentů. Program však bude nejen filmový, večer bude patřit také koncertům, zahraje například kapela Acute Dose.

A bude se i diskutovat

Nedílnou součástí festivalu jsou rovněž panelové diskuze. Prostor bude věnován debatě o předrevoluční a současné produkci, nebo také distribuci českého dokumentárního filmu.

V panelových diskuzích se objeví filmoví profesionálové a tvůrci jako Jaromír Kallista, producent filmů Jana Švankmajera, Andrea Culková, autorka filmu Cukr blog, či producent a bývalý ředitel Filmového studia Barrandov Václav Marhoul.

Zlatý voči

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!