Norsko, to není jen kinematografie. Seznamte se s norskou divadelní tvorbou!

Norsko, to není jen kinematografie. Seznamte se s norskou divadelní tvorbou!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Soubor činohry Národního divadla moravskoslezského nastudoval současnou norskou divadelní hru Lesík, kterou budou mít možnost vidět diváci také v Praze, a to už v neděli 15. května v prostorách Divadla Archa. Představení bude od 17 hodin v baru divadla předcházet debata s norskou režisérkou Victorií Meirik a dalšími hosty.

Lesík je dílem oceňovaného norského dramatika Jaspera Halleho, režie se ujala držitelka norské ceny Hedda v kategorii Nejlepší režie, již zmíněná Victoria Meirik.

NDM uvedlo již na podzim roku 2015 českou premiéru této divadelní hry. Díky dotaci z EEA fondů se může inscenace Lesík představit i v Divadle Archa.

Příběh Lesíku rozvíjí detektivní zápletku, kdy se dospělé postavy snaží vrátit do svých vzpomínek z dětství, aby odhalily, co se tenkrát stalo s jejich „kamarádkou“. Ve snaze dopátrat se objektivní pravdy se počínají otvírat bolestivá témata jako domácí násilí či zanedbávání a zneužívání dětí.

Uvedení Lesíku nebylo jen českou premiérou tohoto textu, ale i prvním uvedením textu dramatika Jespera Halleho na česká divadelní jeviště. Halle patří mezi nejvýraznější osobnosti současného norského dramatu. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Archa nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Archa

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!