Gregory Porter vydává očekávanou desku Take Me To The Alley

Gregory Porter vydává očekávanou desku Take Me To The Alley

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


I když se americký jazzový zpěvák, skladatel a občasný herec Gregory Porter v hudební branži pohybuje již téměř dvacet let, globální průlom zaznamenal až se svojí předchozí deskou Liquid Spirit, kterou vydal v roce 2013. Na její úspěchy se nyní pokusí navázat novinkou Take Me To The Alley.

Gregory Porter započal svoji hudební pouť již v roce 1998, tedy ve svých sedmadvaceti letech. Rodák ze Sacramenta již v mládí podlehl kouzlu jazzu a v průběhu let se vyprofiloval mezi nejuznávanější americké jazzové umělce. Doposud vydal tři desky, ale velký zvrat a komerční úspěch nastal až po vydání té poslední s názvem Liquid Spirit, která vyšla u uznávaného jazzového labelu Blue Note.

Zmiňovaný titul přinesl několik úspěšných singlů, mezi nimiž nejvíce zabodovala balada Hey Laura a například jen v Anglii se alba samotného prodalo více než sto tisíc kusů. Desce Liquid Spirit se nevyhnulo ani několik ocenění, mezi kterými jednoznačně kraluje prestižní cena Grammy v kategorii Nejlepší jazzové vokální album, kterou Gregory Porter získal v roce 2014.

Nyní je tento charismatický zpěvák konečně zpět s novým albem pojmenovaným Take Me To The Alley, které se 6. května na trhu objeví (krom digitální podoby) na CD, vinylu a taktéž jako deluxe edice kombinující CD a DVD. Základní verze desky přináší dvanáct písní, deluxe verze dva bonusové songy a přibalený vizuální disk s několika živými nahrávkami natočenými v legendárním studiu Capitol v Los Angeles, EPK o novém album a klipem k aktuálnímu singlu Don’t Lose Your Steam.

Kromě již zmiňované singlovky na desce najdeme i jazzovou úpravu hitu Holding On, kterou zasvěcení mohou znát z repertoáru dua Disclosure, jež si Portera pozvalo do studia při natáčení svého úspěšného alba Caracal. O celou produkci alba se opětovně postaral jazzman Kamau Kenyatta, který stál i u zrodu předchozího Gregoryho alba.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!