Slza představuje klip k písni Fáze pád

Slza představuje klip k písni Fáze pád

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Skupině Slza se začátek roku snad už ani nemohl vyvést lépe. Sbírá jedno hudební ocenění za druhým (absolutní vítěz Hudebních cen Evropy 2, ocenění v anketě Žebřík a tři nominace v Hudebních cenách Anděl), její premiérové turné k multiplatinové desce Katarze je prakticky téměř všude vyprodané a nyní představuje videoklip, v němž posunula laťku zase o značný kus výše.

Po megahitech Lhůta záruční, Celibát a Katarze přichází oblíbené duo s očekávaným čtvrtým singlem a videoklipem. Petr Lexa a Lukáš Bundil název skladby tajili až do posledního okamžiku. Fanoušci se ale dočkali a už po prvním zhlédnutí klipu Fáze pád je zřejmé, že má ambice zařadit se vedle výše zmíněných hitovek. Petr s Lukášem totiž rozkrývají další rozměr své energické hudby a vyvrací pocit, že jejich doménou jsou zejména melancholické či popově roztančené songy.

"Fanouškům se tentokrát představujeme v trochu jiném světle a po třech melancholických klipech přicházíme s vtipným, bláznivým videoklipem," odtajňuje kytarista Lukáš a dodává: "Každý ví, jaké to je usilovat o zdánlivě nedosažitelný cíl, snažit se, i když vás okolí odrazuje a háže klacky pod nohy. Ale vás to přesto neodradí a jdete si za svým cílem. A o tom je písnička Fáze pád."

O Slze je známo, že si na svých videoklipech dává hodně záležet a věci dotahuje do posledního detailu. Ovšem její aktuální klip je přímo filmovým počinem. Za jeho námětem a režií stojí spřízněný Vít Karas. "Je to v pořadí už třetí klip, co jsme s klukama natáčeli, takže jsme si řekli, že bychom to tentokrát měli pořádně odlehčit a udělat si ze sebe legraci. A zároveň jsem tím konečně splnil přání svých kamarádů, kteří na mě stále naléhali, že si chtějí zahrát v nějaké mé věci alespoň 'křoví'. No, tak tu hrajou hlavní role a je z nich parta řezníků..!" vysvětluje Karas.

Už z uvedených slov je patrné, že se u klipu populární kapely, která si svou chytlavou tvorbou podmaňuje stále více posluchačů, nudit nebudeme. Režisér zasadil jeho dění do bodrého moravského prostředí a frontmana kapely ani trochu nešetřil. Petra Lexa, rodák z jižních Čech, se během natáčení v Babicích u Uherského Hradiště ale zastrašit nenechal.

I přes svoji spíše subtilnější postavu statečně snášel dobře mířené rány speciálně pasovaných řezníků, s neuvěřitelnou lehkostí zvládl typický lidový slovácký tanec, a navíc získal sympatie charismatické finalistky loňské České Miss Kateřiny Krobové. "Po dvou dnech strávených mezi horami masa jsem přemýšlel, že se dám na vegetariánství. Největší výzva ale byla, když jsem se s pomocí folklórního poradce musel za pár hodin naučit alespoň částečně cifrovat," dodává s úsměvem Petr.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Slza

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!