Zucchero vydá koncem dubna nové album. V rámci turné přijede i do Prahy

Zucchero vydá koncem dubna nové album. V rámci turné přijede i do Prahy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Italský zpěvák a skladatel Zucchero ohlásil vydání nového studiového alba. Jeho dvanáctý kousek v diskografii vyjde koncem dubna pod názvem Black Cat a slibuje návrat k jeho hudebním kořenům.

Zucchero patří k nejúspěšnějším italským interpretům celé hudební historie. Šedesátiletý hudebník doposud prodal přes padesát milionů hudebních nosičů a na svém kontě má celou řadu obrovských hitů. Stačí zmínit duet Senza Una Donna (Without a Woman)Paulem Youngem, hit Baila (Sexy Thing) nebo nádhernou píseň Miserere, kterou natočil s Lucianem Pavarottim. Na tyto úspěchy se pokusí navázat i svojí albovou novinkou.

Deska Black Cat je dle slov interpreta návratem k hudebním kořenům, k soulu a blues, které zpěváka provázejí již od jeho hudebních počátků v první polovině osmdesátých let. Jeho novinka Black Cat přináší třináct autorských písní, doprovází ji skvělá produkce a i několik hvězdných hostů z hudební branže.

O produkci desky se postarali hned tři matadoři z této branže - T-Bone Burnett (známý z produkcí alb Elvise Costella, Eltona Johna nebo Tonyho Bennetta), Brendan O'Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam či Bob Dylan) and Don Was (Rolling Stones, Iggy Pop, Bob Dylan). Mezi hosty najdeme Bona z kapely U2, který krátce po loňské tragédii v pařížském klubu Bataclan s Zuccherem napsal text písně Streets of Surrender (S.O.S.). Zmiňovaná píseň nabídne i dalšího hosta, na kytaru si v ní (a dále i v songu Ci Si Arrende) zahrál legendární Mark Knopfler.

Již tento výčet informací jasně potvrzuje, že album Black Cat bude patřit k hudebním skvostům letošního roku. S novým albem se Zucchero navíc rozjede i na turné, v rámci kterého neopomine ani Českou republiku. S novým repertoárem i největšími hity své kariéry vystoupí 12. října po pěti letech v pražském Foru Karlín.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci: Zucchero

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!