Niki Lauda i Zoller z tarantinových Panchartů. Na Febiofest přijede herec Daniel Brühl

Niki Lauda i Zoller z tarantinových Panchartů. Na Febiofest přijede herec Daniel Brühl

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Mezinárodní filmový festival Febiofest přivítá jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně obsazených oscarových Hanebných panchartech a za roli Nikiho Laudy ve filmu Rivalové získal nominaci na Zlatý glóbus. Brühl doplní již dříve avizované hosty, scénáristu Petera Morgana a legendu italského filmu Marca Bellocchia.

Kariéra hvězdy německého filmu španělského původu eskalovala po hlavní roli v oceňovaném snímku Good Bye, Lenin! z roku 2003 o milujícím synovi, jehož matka stráví osm měsíců v kómatu a netuší, že padla berlínská zeď a svět kolem se totálně změnil. Jeho prvním výrazně úspěšným snímkem v zámoří byl akční thriller Bournovo ultimátum v hlavní roli s Mattem Damonem. Fanoušci Quentina Tarantina si určitě vybaví Brühlův výkon v Hanebných panchartech, kde ztvárnil postavu německého válečného hrdiny Fredericka Zollera.

Nominaci na prestižní Zlatý glóbus získal Daniel Brühl za ztvárnění legendárního pilota Formule 1 Nikiho Laudy ve filmu Rona Howarda Rivalové z roku 2013. Vizuálně strhující příběh o osobním i profesním střetu dvou elitních jezdců vznikl podle scénáře hosta letošního Febiofestu Petera Morgana.

Daniel Brühl uvede na festivalu v české předpremiéře zbrusu nový historický thriller Kolonie. Dramatický příběh manželského páru, který se ocitne v jihoargentinské trestanecké kolonii pro politické odpůrce Pinochetova režimu, je inspirován skutečnými událostmi. Po boku Brühla si v něm zahrála Emma Watsonová.

Talentovaný herec se letos ještě představí v záporné roli ve třetím pokračování komiksové série, Captain America: Civil War.

Předprodej na Febiofest začne ve středu 9. března v síti Ticketportal.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Daniel Brühl

Více o "febiofest"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!