Chystá se první Swingová tančírna, která spojí generace

Chystá se první Swingová tančírna, která spojí generace

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudba, tanec, občerstvení, káva a přípitek, bazar s oblečením nebo tombola. Návštěvníci, kteří přijdou v neděli 7. února ve 14 hodin do tanečního studia Stage Praha, se nudit nebudou. Taneční odpoledne plné klasické swingové hudby doprovodí slavnostní výročí neziskové organizace Sdílny generací, která má za sebou úspěšný první rok svého fungování.

Cílem spolku je propojovat generace mezi sebou. „Formou rozmanitých dílen chceme dát mladým lidem příležitost naučit se nové dovednosti a seniorům nabídnout možnost předat své životní zkušenosti generacím mladším. Naším záměrem je ukázat seniorům samým, že jsou pro společnost potřební i poté, co dosáhnou důchodového věku a odejdou ze zaměstnání. Věříme, že možnost někomu aktivně předávat své zkušenosti a stýkat se s novými lidmi může mít velmi pozitivní vliv na psychický i fyzický stav,“ říká Jakub Šiler ze spolku Sdílny generací.

Dalším cílem je nabídnout zástupcům mladé generace příležitost naučit se nové dovednosti a získat zručnost. Pod dohledem zkušených lidí si mohou vyzkoušet nejrůznější aktivity a osvojit si osvědčené postupy, to vše s minimálními náklady a v přátelské atmosféře.

Chceme, aby setkání byla obohacující pro obě strany. Hlavní činností spolku je pořádání workshopů, takzvaných Sdílen. Jejich cílem je umožnit mladým naučit se od našich babiček a dědečků spoustu užitečných dovedností, ať už se jedná o vaření, pečení, šití, pletení nebo různé formy kutilství,“ doplňuje Jakub Šiler.

Sdílny vede vybraný senior ve spolupráci s pomocníkem ze spolku. Témata nejsou nijak omezená, záleží jen na nabídce seniorů a zájmu účastníků.

 „Naše organizace se posunula do druhého roku svého fungování. Za tu dobu se nám povedlo mnoho věcí, které bychom ale nedokázali bez podpory našich lektorů, hostů a účastníků pravidelných workshopů. Jako poděkování jsme uspořádali odpolední dýchánek, malý swingový večírek s názvem Tančírna, kde si návštěvníci nejen zatančí, ale budou mít možnost ochutnat různé dobroty, vypít si kávu a projít si malý bazar s oblečením. A také se dozví, co nového připravujeme pro tento rok a na jaké kurzy se mohou v nejbližších týdnech těšit!“ slibují organizátoři ze Sdílen generací.

Tančírna se uskuteční v tanečnímu studiu Stage Praha.

Vstup na akci je zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!