UDG vydají v polovině března nové album Emotikon

UDG vydají v polovině března nové album Emotikon

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kapela UDG je zpět. Jedna z nejúspěšnějších českých rockových kapel navazuje novým albem na nejlepší kusy ze svojí diskografie. Album pojmenované Emotikon vydá v polovině března.

Novinkové album vydávají UDG po více než třech letech. "Neumíme pracovat na zakázku, ani sledovat trendy a dodržovat termíny. Nejsme firma, jsme kapela. Žijeme, hrajeme, a když se v nás nastřádají city, pocity, emoce a chuť sdělit je ostatním, uděláme to. Takhle vznikl Emotikon," komentuje vydání dvorní textař a bubeník Tomáš „Jugi“ Staněk.

Oproti předchozímu albu, lehce odkloněnému k popu, se skupina vrací ke své rockové podstatě (Hlava, Magnety, Duše lamp). Ale ani na popovější věci naštěstí UDG nezanevřeli (Prach a dým, Déšť i pláč, Oči). Všechny zvuky jsou nahrané naživo, na albu nejsou prakticky žádné samply. Zvláštní pozornost věnovali svým typickým vícehlasným vokálům a prostor dostal i pro kapelu tradiční zvuk saxofonu. Na celkovém soundu si tentokrát UDG dali obzvlášť záležet - točili, míchali a masterovali celkem ve třech studiích v Čechách a na Slovensku.

Silnou stránkou jsou texty. Drží se prověřené formy "básnických textů" inspirovaných všedním životem, vztahy a událostmi, které se bezprostředně týkají členů skupiny. Reflexe vztahů jsou ostatně vedle nápaditých melodií a zmíněných vícehlasých vokálů podstatou tvorby a úspěchu skupiny. Ten tentokrát podpoří i několik hostů. Jsou jimi například Jakub Děkan (Atmo Music),  Mirka Miškechová (známá z duetu s Xindlem X) a mladičká zpěvačka Rina. O produkci se postaral uznávaný český producent Armin Effenberger.

Už koncem února vyrážejí UDG na společné turné s Xindlem X a Voxelem. Lístky na jednotlivé koncerty seženete například zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: UDG

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!