Prahu v létě roztančí první electro-swingový festival v Čechách

Prahu v létě roztančí první electro-swingový festival v Čechách

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letní festivalová sezóna je ještě v nedohlednu, ale už nyní si můžete poznamenat do kalendáře datum 13. srpna. V ten den se bude konat první český electro-swingový festival Swing me Prague, a to v atraktivním areálu dostihového závodiště Velká Chuchle v Praze. Festival přiveze francouzskou hvězdu Caravan Palace, celodenní program doplní české swingové a electro-swingové kapely, dostih koní a bohatý doprovodný program.

Swing me Prague je žánrový jednodenní festival, který propojuje hudbu se sportem, divadlem a doprovodným programem. „Nápad udělat electro-swingový festival nosím v hlavě už od let 2009 nebo 2010, kdy jsme začali pořádat první electro-swingové večery v Praze. Dlouho jsme přemýšleli nad konceptem, abychom přinesli do českého kulturního prostředí něco nového, a věříme, že s tím, co máme připravené, se nám to podaří, “ říká Michael Tardík z Everything goes, jeden z pořadatelů Swing me Prague.

Spojení electro swingu, swingu a koňských dostihů nám přijde skvělé. Genius loci Velké Chuchle dodá festivalu výjimečnou atmosféru. Chceme, aby si lidé ze Swing me Prague odnesli skutečný zážitek – zážitek spojený všemi smysly,“ doplňuje Michal Rolčík z ArtProm, druhého pořadatele akce.

Hlavní hvězdou Swing me Prague bude francouzská kapela Caravan Palace, která v Praze vystoupila naposledy v roce 2013. Caravan Palace vznikli v roce 2005 v Paříži, o tři roky později vydali debutové album. Za své vzory považují Djanga Reinhardta, Lionela Hamptona či francouzské kolegy Daft Punk. Vydali celkem tři alba, z nichž poslední, které nese název Robot Face, představí v České republice poprvé naživo právě na festivalu Swing me Prague druhou srpnovou sobotu.

Kromě francouzské hvězdy Caravan Palace zahraje ve Velké Chuchli celá řada dalších kapel. „Jména zatím prozrazovat nechceme, ale můžete se těšit na největší české a slovenské hvězdy swingu a electro swingu,“ poodhaluje Michael Tardík. Hudbu doplní doprovodný program – koňské dostihy, možnost projížďky drožkou, divadlo, taneční workshopy a další žánrové aktivity.

Vstupenky lze nyní kupovat v předprodejní síti GoOut. Cena první limitované edice vstupenek je 690 Kč, do konce dubna můžete lístky kupovat za 790 Kč a dále pak 890 Kč. V prodeji jsou i VIP vstupenky s projížďkou drožkou a lahví sektu za cenu 1 490 Kč

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!