Hlas Led Zeppelin Robert Plant se vrací! Vstupenky jdou do prodeje již zítra

Hlas Led Zeppelin Robert Plant se vrací! Vstupenky jdou do prodeje již zítra

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Anglický rockový zpěvák Robert Plant, který je známý především svým působením v legendární kapele Led Zeppelin, se vrací do České republiky. Tentokrát se vůbec poprvé představí fanouškům v Plzni. Doprovodí ho The Sensational Space Shifters.

Nezaměnitelný hlas Roberta Planta zaplní plzeňský přírodní amfiteátr Lochotín 27. července 2016. Vstupenky jdou do prodeje již zítra, 9. února. Naleznete je v síti Ticketpro od deváté hodiny ranní. Jeden lístek pořídíte za cenu 1 290 korun.

Robert Plant je součástí světové hudební scény již od roku 1966, kdy začíná nahrávat své první komerční nahrávky. O několik let později stojí také u založení skupiny Band of Joy, která se postupem času transformuje ve slavné Led Zeppelin. Když v roce 1980 umírá bubeník John Bohdam, končí i kariéra této vlivné rockové kapely. Robert Plant však na hudbu nezanevře a pouští se do mnoha vlastních sólových projektů, v níž kombinuje psychedelický rock, blues, africkou a lidovou hudbu i moderní elektronické rytmy.

Na plzeňském koncertu doprovodí Planta formace The Sensational Space Shifters. Tato spolupráce vznikla díky kritikou velmi dobře hodnoceným nahrávkám Dreamland a Mighty Rearranger. Obě byly nominovány i na cenu Grammy. První společné album Roberta Planta a kapely The Sensational Space Shifters nese název Lullaby and… The Ceaseless Roar a patří podle kritiky mezi zásadní nahrávky loňského roku. Jak to tomuto spojení šlape i naživo se přesvědčí čeští fanoušci již v červenci! 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Amfiteátr Lochotín nabízí i další akce

Umělci: Robert Plant

Místo konání: Amfiteátr Lochotín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!