Vyrazte do PONCE na nedělní představení pro děti a využijte rodinnou vstupenku

Vyrazte do PONCE na nedělní představení pro děti a využijte rodinnou vstupenku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


PONEC – divadlo pro tanec od nového roku zařadilo do své dramaturgie pravidelná nedělní představení pro rodiče s dětmi a připravila na ně zvýhodněnou rodinnou vstupenku. „Představení budou vždy začínat od 16 hodin a budou určena zejména dětem od 5 do 12 let,“ prozrazuje zakladatelka divadla Yvona Kreuzmannová.

Těšit se můžete na Svět z papíru Mirky Eliášové pro 4 tanečníky, hudebníka a listy papíru, Karneval zvířat Báry Látalové s hudbou Camille Saint-Saënse nebo pohybově-vizuální inscenaci Mezi námi Hany Strejčkové. Do každého představení se navíc mohou děti aktivně zapojit. Připraveny jsou pro ně zdarma výtvarné i taneční dílny před a po představeních. Na nedělní představení navíc můžete využít výhodnou rodinnou vstupenku, díky které se do divadla podívají 4 lidé (minimálně 1 dítě) jen za 300 Kč.

Dětská představení v divadle PONEC:

Mirka Eliášová: Svět z papíru

Interaktivní hravé představení pro 4 tanečníky, hudebníka a listy papíru.

Papír v dnešní době připomíná kancelář nebo úřad, povinnosti... Čtvrtka papíru, přesně zaříznutá do standardizovaných rozměrů, je ztělesněním civilizace. Ne každého v dnešní době počítačů napadne, že se stává posledním opravdu přírodním materiálem v našem civilizovaném, světě plném kanceláří a úřadů. Působí stroze a upjatě. To však může být pravda jen do chvíle, než jednu jedinou čtvrtku vezmeme z vysokého stohu a původně naprosto přesně dvourozměrný objekt ohneme do matematicky těžko popsatelného tvaru.

Dílna skládání origami po představení. Cca 20 min.

Pro děti 5 – 12 let.

Bára Látalová a kol.: Karneval zvířat

Ponořte se do světa zvířecí fantazie!

Interaktivní taneční představení pro děti a mládež, které vzniklo na motivy stejnojmenné hudební suity francouzského skladatele Camille Saint-Saënse. Inscenace propojuje pohyb a tanec s videoprojekcemi, originální hudbou, zvuky a v neposlední řadě akcentuje i hru světla a stínu, ticha a nehybnosti. Tvůrci se nechali inspirovat rozmanitým světem živočišné říše, vydali se pod zem, vzlétli na nebe, potopili se do hlubin i ztratili v trávě, a zároveň vytvořili mnohá nová, roztodivná stvoření. A díky dětským divákům, kteří jsou přítomni na jevišti od počátku do konce, vznikají pokaždé další nové bytosti. Přijďte se s námi ponořit do světa velké zvířecí fantazie!

Na interaktivní představení navazuje pohybová, hudební a výtvarná dílna s tvůrci. Děti si pohybem a tancem vyzkouší, jaké to je ocitnout se v živočišné říši, zaposlouchají se do hudby a vymyslí nové, své zvuky a nakonec je čeká výtvarná reflexe.

Pro děti 5–12 let.

Hana Strejčková: Mezi námi

Kdy budeme doma? Tati, je to náš dům? Mami, podej mi tu hvězdu. Vždyť je vysoko. Není, stačí přece vyskočit. Nestačí, už spi a zhasni! Vždyť, to mi svítí ta hvězda, která byla nadosah. A kdy už budeme doma? Brzy.

Autorské, interaktivní, tanečně-pohybové a vizuální představení pro pět interpretů, loutku a dva hudebníky rozvíjí příběh mnoha dětí, který se děje kdekoliv na zemi. Dospělí se stěhují, aby našli lepší místo k životu. Utíkají, aby našli bezpečí. Hledají klíč k domovu. Mají děti a s nimi tvoří rodinu. A co pro děti znamená domov – doma?

Půl hodiny před představením se v divadle koná tvůrčí dílna, na představení navazuje pohybový / taneční workshop v prostoru.

Pro děti 5–12 let.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Ponec

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!