Líza, liščí víla. Film, v němž randění zabíjí70%

Líza, liščí víla. Film, v němž randění zabíjí

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Bizarní romantická komedie, kde se hodně umírá. To je maďarský snímek režiséra Károly Ujj Mészárose Líza, liščí víla. Jeho slavnostní premiéra proběhne ve čtvrtek 4. února v pražském kině Bio Oko. Do kin ji přináší Asociace českých filmových klubů (AČFK) pod patronací herečky Dejvického divadla Lenky Krobotové.

Líza, liščí víla s výstižným podtitulem „Randění může zabíjet“ je černohumornou romantickou komedií s japonskými prvky odehrávající se v kapitalistickém Maďarsku 70. let minulého století. Režisér Károly Ujj Mészáros film připravoval osm let.
 
Ta doba je do mě silně otisknutá, vždycky mě fascinovala. Navíc jsem Lízou dal maďarským divákům něco, co v 70. letech neměli, kapitalismus – se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Myslím, že čeští diváci budou tomuhle ironickému úšklebku rozumět.
Károly Ujj Mészáros
 
Život ošetřovatelky Lízy (Móni Balsai) se změní v okamžiku, když se na své třicáté narozeniny rozhodne, že najde životní lásku. Její obdivovatelé však umírají při kuriózních nehodách. Líza, jejímž jediným přítelem je duch japonského popového zpěváka (David Sakurai), dojde k závěru, že je prokletá. O její případ se začíná zajímat policie. Seržant Zoltan (Szabolcs Bede-Fazekas), který je na případ nasazený, začíná postupně propadat Lízině kouzlu. O to ale duch japonského zpěváka ani trochu nestojí.

Tato podivně znějící kombinace zdánlivě nesourodých motivů už se českým divákům předvedla na Febiofestu a Letní filmové škole. Nyní je tato ironická pohádka pro dospělé uvedena do distribuce kin.

Součástí slavnostní projekce bude i krátký film režisérky Alexandry Hetmerové Mythopolis, jež zprostředkovala organizace iShorts.

Foto: AČFK

Foto: AČFK

Foto: AČFK

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Bio Oko

Více o "Projekt 100"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!