Do kina na Sedm statečných a další filmové velikány v Projektu 100

Do kina na Sedm statečných a další filmové velikány v Projektu 100

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již od ledna se mohou návštěvníci kin těšit na „velké filmy na velkých plátnech“ – klasiky české i světové kinematografie, které každým rokem přiváží do tuzemských kin Projekt 100. Letošní ročník zahájí americký western Sedm statečných režiséra Johna Sturgese. Slavnostní premiéra proběhne 14. ledna v pražském kině Aero.

Po americké klasice je na programu i klasika evropská. Únorová premiéra patří snímku italského režiséra Federica Felliniho Osm a půl. Duben pak přinese Mlčení jehňátek, kultovní film 90. let s nezapomenutelným Anthony Hopkinsem, a na Letní filmové škole se v červenci uskuteční české premiéry Starců na chmelu a Cesty do fantazie. Zmíněné snímky bude letos promítat více než stovka kin.

„Při výběru filmů jsme si velmi dobře vědomi dlouhé tradice a celorepublikové prestiže značky „Projekt 100“. Proto doufám, že se nám opět podařilo vytvořit kolekci děl, která jsou dostatečně různorodá, která doslova baží po velkém plátně a která budou mít i širokou diváckou odezvu,“ přibližuje letošní Projekt 100 hlavní dramaturg Jan Jílek.

Klasiky s filmovými kraťasy

Novinkou v rámci Projektu 100 je spolupráce s neziskovou organizací iShorts, jež prezentuje nejzajímavější české i zahraniční krátké filmy. Diváky Projektu 100 tak čekají projekce krátkých, tematicky vždy pečlivě vybraných předfilmů, převážně od studentů českých filmových škol. U Sedmi statečných se bude jednat o film The Deal, režie Štěpán FOK Vodrážka.

První ročník Projektu 100 se v českých kinech objevil v roce 1995. Za více než dvě dekády jeho existence bylo uvedeno do českých kin 183 filmů v nejvyšší dostupné kvalitě, které už vidělo více než 800 000 diváků. Projekt 100, realizovaný Asociací českých filmových klubů, je tak suverénně nejtradičnější i největší kolekcí klasických filmů distribuovaných v tuzemských kinech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Aero

Více o "Projekt 100"

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!