Zemřela legenda heavy metalu Lemmy Kilmister, frontman kapely Motörhead

Zemřela legenda heavy metalu Lemmy Kilmister, frontman kapely Motörhead

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Lemmy Kilmister, zakladatel legendární heavymetalové kapely Motörhead, zemřel po krátkém boji s agresivním typem rakoviny. Informovala o tom kapela na svých facebookových stránkách. Bylo mu 70 let.

„Náš mocný, ušlechtilý přítel Lemmy dnes zemřel po krátkém boji s extrémně agresivní rakouvinou,“ uvedla kapela Mötorhead na své oficiální facebookové stránce. Lemmy Kilmister se o rakovině dozvěděl teprve ve čtvrtek 26. prosince, dva dny po svých 70. narozeninách.

„Nemůžeme vyjádřit náš šok a smutek, nemáme slov,“ doplňují Motörhead. Více informací zveřejní v následujících dnech. A jak nejlépe uctít památku tohoto metalového velikána? „Hrajte Lemmyho hudbu nahlas, dejte si drink nebo více a sdílejte příběhy. Oslavte život tohoto krásného a úžasného člověka tak, jak by ho oslavil on sám.“ 

Kapela Motörhead vystoupila tento rok i na festivalu Rock For People v Plzni, kde se konal výjimečně v rámci projektu Plzeň 2015. Na leden a únor pak skupina plánovala velké evropské turné ke svému 40. výročí. Dne 18. února měla vystoupit také v pražském Foru Karlín spolu s kapelami Saxon a Girlschool. Co bude s plánovanými koncerty, se dozvíme během následujících dní. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Motörhead

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!