3 světové divy a rakouský Mnozil Brass vystoupí na Prague Proms 2016

3 světové divy a rakouský Mnozil Brass vystoupí na Prague Proms 2016

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


12. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms odhalil první hvězdy. Originální žesťový septet Mnozil Brass a tři světové zpěvačky Edita Gruber, Angelique Kidjo a Dianne Reeves. Umělkyně se představí v samostatných recitálech komponovaných jen pro pražskou Smetanovu síň Obecního domu, kde zazpívají s Českým národním symfonickým orchestrem.

Sérii na Prague Proms zahájí 24. června jazzová vokalistka Dianne Reeves, která je také pětinásobnou držitelkou Grammy. Světově proslulá operní pěvkyně Edita Gruberová zde vystoupí 28. června a 14. července zazpívá strhující královna africké hudby Angelique Kidjo, která v Česku vystoupila poprvé loni na festivalu Colours of Ostrava. Virtuózní a jevištně originální septet Mnozil Brass zahraje v Obecním domě 21. června.

Prague Proms se uskuteční od 20. června do 20. července 2016. Od roku 2005 si přehlídka vydobyla vysoké renomé a získala pro spolupráci špičky světové klasické, filmové a jazzové hudby. S Českým národním symfonickým orchestrem, který je pořadatelem festivalu, během uplynulých 11. ročníků vystoupili Anna Netrebko, Natalie Cole, Ennio Morricone, Wynton a Branford Marsalis, Danny Elfman, Libor Pešek, Marcello Rota, Carl Davis, F. Murray Abraham a další osobnosti mezinárodní hudební a filmové scény.

Festival patří tradičně k nejnavštěvovanějším kulturním událostem, jen loňský, 11. ročník, zaujal více než 14.000 diváků.

Mnozil Brass

Dianne Reeves, Foto: www.pragueproms.cz

Angelique Kidjo, Foto: Pierre Marie Zimmerman

Edita Gruberova, Foto: Stan Fellerman

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Obecní dům nabízí i další akce

Umělci: Dianne Reeves

Místo konání: Obecní dům

Více o "Prague Proms"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!