Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra vystoupí v Praze

Pařížanka s marockými kořeny Hindi Zahra vystoupí v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hindi Zahra patřímezi nejvýraznější zpěvačky současné světové world music. Tato „berberská Edith Piaf“ vystoupí v České republice vůbec poprvé, a to 24. listopadu v Paláci Akropolis.

"Hindi" znamená v arabštině "květinu", nebo "příležitost"

Její tvorbu lze charakterizovat jako osobitý mix world music, jazzu, popu, soulu, rocku, folku a blues se špetkou berberského vlivu.

Většina jejích textů je v angličtině, některé jsou ve francouzštině i rodné berberštině. Jejich prostřednictvím se vrací ke svým kořenům a zároveň pokládá na svém posledním albu Homeland poměrně aktuální otázku: "Může se naší domovskou zemí stát země, do které se přistěhujeme?"

Do pražského Paláce Akropolis dorazí již v úterý 24. listopadu v rámci svého aktuálního turné. Od podzimu naplnila velké kluby v Sofii i Bukurešti, před několika dny vystoupila v Royal Albert Hall v Londýně. Po Praze se chystá na Berlín, Vídeň či Wroclav.

Hindi Zahra má za sebou více než 400 koncertů a přes 150 000 prodaných alb. Fanoušky oslovila skladbou „Beautiful Tango“ z prvního alba Handmade, které ve Francii vyhrálo ceny Prix Constantin za nejlepší album roku a Victoires de la Musique za nejlepší world music album.

Bývá přirovnávána k Manu Chao, Billie Holiday nebo Nině Simone. Právě Ninu Simon, nebo také arabskou zpěvačku Cheikhu Rimitti ona sama považuje za své největší inspirace. Hindi Zahra patří mezi vysoce ceněné umělce, což dokazuje právě během svého aktuálního turné po celé Evropě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci: Hindi Zahra

Místo konání: Palác Akropolis

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!