Divadlo Kampa vstupuje do nové sezony

Divadlo Kampa vstupuje do nové sezony

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Divadlo Kampa v říjnu otevírá sezonu, divákům chce vyprávět příběhy o tom, že v tomhle světě stojí za to žít.

Hlavní program zaplní domácí soubor Cylindr, představení patrona divadla Jaroslava Duška, dále také autorská představení Nataši Burger a spřátelených souborů UJETO, NaHraně, SoLiTEAter a další.

Dětem budou patřit pohádková představení každou sobotu od tří a neděli od čtyř hodin. Nově divadlo organizuje navíc tzv. „rodinná“ představení, která si užijí jak starší děti, mladí, dospělí, tak i babičky a dědečkové.

V podkroví budou nadále probíhat cvičení, zpívání, konstelace, semináře, divadelní a hudební kurzy pro děti i dospělé.

„Pravidelně budeme pořádat také besedy na zajímavá témata, filmové a literární večery a koncerty. Hlavními pilíři naší dramaturgie jsou autorská představení, improvizace, dramatizace knih, spolupráce s hendikepovanými a každý měsíc dáváme prostor i zajímavým amatérským souborům,“ představuje zaměření divadla produkční Divadla Kampa Agáta Dušková.

Divadlo připravuje také několik premiérových představení. Ještě před koncem roku soubor NaHraně představí inscenaci Vanilková džungle, další prosincovou novinkou je autorská hra Neštěkej v posteli v podání Pavla Kryla a Agáty Duškové.

V březnu bude uvedena hra Budu všude kolem tebe, vznikající za spolupráce s organizací Dlouhá cesta, která sdružuje rodiče, kteří přišli o své dítě. Za režie Ivety Duškové se na jevišti objeví maminky – (ne)herečky, které mají za sebou tuto tragickou zkušenost a rozhodly se o ní tímto způsobem podělit.

Kromě uvedených premiér se chystá obnovená premiéra představení Jonathan Livingston Racek, které pro Divadlo Kampa připravil v roce 2011 Jaroslav Dušek spolu s neslyšícími herci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kampa na Maninách nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Více o "Kampa"

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!