Léto na Jungmaňáku letos už potřetí oživí letní Prahu skvělou muzikou

Léto na Jungmaňáku letos už potřetí oživí letní Prahu skvělou muzikou

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Každý čtvrtek od 19 hodin si do diáře napište hvězdičku - na Jungmannově náměstí to totiž opět bude vřít, doufejme, že ne jen vedrem, ale také varem ze skvělých vystoupení kapel jako je Vltava, Jaroslav Uhlíř & Band, En.Dru nebo Terne Čhave!

Že je to mišmaš? V rámci večerů ale nebude - letos poprvé je každý večer věnován jednomu žánru, přičemž festival představí nejen vycházející hvězdy jednotlivých hudebních oblastí, ale i známá jména hudební scény. Od 9. července až do 13. srpna Jungmanna rozvibruje balkán, cikánská hudba, hip-hop, beat-box, funk či jazz. A to vše zdarma!

Již se pomalu stává tradicí, že období letních prázdnin v poklidné Praze rozviřuje festival Léto na Jungmaňáku. Prostor Jungmannova náměstí se tak stává nejen tranzitním prostředkem Pražanů a turistů, ale kulturním středobodem a místem letní relaxace. Loňský ročník přilákal rekordních 10 000 návštěvníků a ani ten nadcházející nechce v tomto směru v ničem zaostat.

Program třetího ročníku je oproti předchozím letům žánrově koherentní, a nabízí tak svým návštěvníkům každý večer ucelený hudební zážitek. Jako při jiných projektech organizace Nerudný fest, která Léto na Jungmaňáku realizuje, dává program šanci mladým a nadějným interpretům, jež představuje po boku hvězd české hudební scény.

Jungmaňák a jeho vychytaný program 

Úvod celého festivalu bude patřit legendě českých srdcí, skladateli a hudebníkovi Jaroslavu Uhlířovi. Svižnou cikánskou směs s vlivy world music i ska, stručně nazvanou jako Rom'n'Roll, představí držitelé Anděla za rok 2009, kapela Terne Čhave. Tradiční hiphopový nářez obstará DJ Fatte a rapper Rest, zvaný freestylová mašina, v doprovodu originálního a nepředvídatelného MC Geye. Své loopersko-beatboxerské dovednosti představí čerstvý vicemistr světa v loopingu a dvojnásobný mistr České republiky v beatboxu, En.drů, společně se skladatelem, improvizátorem a mistrem loopu, Petrem Wajsarem. Funky večer bude dirigovat znovuobnovená legenda svého žánru, formace Vltava, typická svou originalitou i surrealistickými texty. Závěr celého festivalu bude patřit alternativě a jazzu v podání Eggnoise a Calm Season.

Léto je pro mnohé okurková sezóna a částečně se to projevuje i na kulturní nabídce v Praze. Festival Léto na Jungmaňáku má nejen Pražanům nabídnout výjimečné koncerty, skvělý zážitek, ale hlavně kvalitní kulturu. Takže nezbývá než říct, ať už po práci nebo o prázdninách, přijďte si to všichni užít na Jungmaňák!," říká jeden z organizátorů festivalu, Jan Gregar.

Festival startuje 9. července a po šest čtvrtků až do 13. srpna oživí Jungmannovo náměstí. Koncerty začínají vždy v 19:00.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!