Pražské Quadriennale 2015: Výstava Kmeny boří fádnost pražských ulic

Pražské Quadriennale 2015: Výstava Kmeny boří fádnost pražských ulic

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letošní Pražské Quadriennale je v plném proudu. Na diváky ještě čeká více než 5 dní plných scénografických a divadelních experimentů. A nejen to. Pokud jste v posledních dnech v Praze zahlédli podivně oblečené bytosti, zřejmě jste se setkali s doprovodnou výstavou Pražského Quadriennale Kmeny.  

Náprstkova muzea vyrážejí po celou dobu konání PQ´15 Kmenymaskované bytosti, které se pokouší na svých cestách po ulicích, v metru či v supermarketu splynout s realitou všedních dní. Na závěr zakončí svou cestu krátkým vystoupením v parku Kampa. 90 skupin maskovaných studentů i profesionálů 7 x denně projde skrze centrum Prahy, kde bude čelit běžnosti městského prostoru. Můžete se k nim přidat i vy!

V ulicích Prahy můžete potkat neobvyklé hrdiny, modelky na nezvykle vysokých podpatcích, přestárlé supermany či představitele říše zvířat. V denním programu na webových stránkách www.pq.cz si můžete naplánovat, s kterým Kmenem byste se chtěli setkat.

V úterý a ve středu v 17.00 se můžete setkat s  projektem He War, který navrhla francouzsko-marocká umělkyně Majida Khattari. Ve výloze Pietro Filipi na Národní třídě uvidíte v pátek 26. června v 16.00 performance Říše zvířat ze stejnojmenného představení Kamily Polívkové ze Studia Hrdinů. V sobotu 27. června a v neděli 28. června v 17.00 se vydají do ulic velkoměsta Modří unavení hrdinové Massimo Furlana v podání seniorů z centra Elpida. Na poslední den konání Pražského Quadriennale si připravila Kateřina Štefková speciální dětský kmen Luxury, který se vypraví z Náprstkova muzea v 17.15.

Kmenem v Náprstkově muzeu je výstava skupiny Handa Gote nazvaná Chata, věnující se fenoménu trampování. Členové umělecké skupiny Handa Gote jsou každý den přítomní, a to nejen prostřednictvím výstavy fotografií Martina Vosáhla,  ale i fyzicky. V chatě se scházejí, připravují nové představení a odpovídají na otázky zvědavých kolemjdoucích. V chatě proběhne v úterý 23. června v 17.30 a ve středu 24. června ve 20.00 představení sousedského loutkového divadla Safírová hlava. Chata tak bude po celou dobu PQ žít svým životem, workshopy, výstavou či prostým shromážděním kamarádů.

Více informací o jednotlivých částech programu se dozvíte na www.pq.cz.

Otevírací doba lokací na PQ´15: 18. – 28. června, 10 – 19 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!