Výletní kino Smíchov letos spojilo síly s mnoha partnery, diváci se mají na co těšit

Výletní kino Smíchov letos spojilo síly s mnoha partnery, diváci se mají na co těšit

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V prvé řadě je nutné uvést to hlavní: Výletní kino, které v těchto dnech vyrostlo na opomíjeném levém břehu Vltavy, a již zavedený projekt Galerie Nábřeží, který se stal jeho sousedem, spojí toto léto síly a pokusí se kulturně oslovit svého náročného diváka. Otevíračka zbrusu nového konceptu je již ve čtvrtek 11.6. od 17:30!

Galerie byla založena Alešem Víškem před 13 lety, kdy ještě využití náplavek bylo spíše sporadické. Galerista hodnotí její dosavadní provoz takto: “Díky dlouhodobé kurátorské práci v ní byla realizována řada výstav, které byly tématicky na pomezí mezi designem a architekturou, současným uměním a hudební produkcí. Její osud byl zpečetěn krátkým projektem smíchovské pláže, která byla bohužel pro přístup do galerie téměř smrtonosná a nyní s obavou očekáváme, co přinese nová pláž, která vzniká na místě původního Výletního kina…” 

Život do galerie přichází opět po letech, kdy Výletní kino svou podobnou cílovou skupinou náročného diváka souzní a doplňuje filmem program hudebních a uměleckých produkcí. Program bude letos sestavovat již po třetí společnost Aerofilms. Ta je garantem kvalitního a čerstvého obsahu. A pokud je řeč o čerstvosti, bude každý z filmů provázen kvalitní gastronomií, kdy si diváci budou moci vychutnat speciality od předních pražských bister a restaurací a zapít je například pivem Stella Artois, která je již po druhé v řadě partnerem projektu.

Výletní kino a Galerie Nábřeží se rovněž zasadily o zbudování regulérního přívozu, který každou půlhodinu převeze zájemce o kulturní osvěžení z druhého břehu Vltavy ze stanice Výtoň. Kdo se však nechce plavit po vodě, může si dopřát odvoz v nových vozech Fiat 500X a Fiat 500L za symbolickou cenu 10 Kč/km. Tyto atraktivní a stylové modely budou zákazníky převážet kyvadlově společně se službou Uber.

Od 18:00 hodin bude mít každý návštěvník Náplavky možnost zapůjčení lehátek od partnerů Brother and Duck, pytlů a sedátek Fatboy, případně i dalších židliček z produkce Wiesner Hager, kteří vybavovali kina pohodlným sezením již před více než sto lety.

Výběr filmů je pestrý, hraje se od čtvrtka do pondělí a pro návštěvníky je možnost předprodeje se slevou 30 Kč z ceny 100 Kč, za kterou mohou koupit lístek na místě. Přímo na místě je možno také zakoupit stylový výletní pas (pásek), který slouží jako permanentní vstupenka na jeden měsíc s výhodami a slevou na lehátka a sedátka, která se pronajímají od 30 Kč do 50 Kč podle typu.

Veškerý program bude uváděn na facebookovém profilu nebo na webu Výletního kina.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?