Sobotní Elekce: Současná elektronika i drama Barbie a Raquelle

Sobotní Elekce: Současná elektronika i drama Barbie a Raquelle

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přehlídka české elektronické hudby se představí již tuto sobotu 6. června v industriálních prostorech bývalé smíchovské sklárny. Těšit se můžete na exkluzivní spolupráci mezi HRTLem a Tomem Holičem a na Aid Kida s IrouMimosou a Murder Bear Dougem, kteří reflektují svá setkání na oficiálních stránkách Elekce. Koho jistě nepřeslechnete, budou i Andels, Binar, Claviq, Fertilizer, FNTM, Fred Madison, Pharaoh, Selektiv Mutism, Space Love, Trojan Horses, Vicena a další.

Doprovodný program přehlídky prozradí, jak si vede „Čeština v českých skladbách“. Diskutovat přijdou zástupci obou táborů - Dominik Zezula z kapely Posthudba, Dominik Gajarský z Pa1erma a v neposlední řadě členové skupiny Dalekko.

Hovořit se bude i o VJingu, zda je nezbytnou součástí všech produkcí, nebo se může naopak stát hudbě „na obtíž“ – zúčastní se Ondra Mikula alias Aid Kid a projekt Space Love. Obě diskuze povede moderátor Radia Wave Jonáš Zbořil.

Divadelní stage se zhostí performance, kde si zahrají jako každý rok studenti AMU. Režisérka Loly Lolyová (Kateřina Dudová) prozradila, že se jedná o divadelní představení, ve kterém se řeší spolupráce mezi Barbie a její rivalkou. „Když Kena náhle unese skupina víl, módní návrhářka a přítelkyně Barbie přichází s nečekaným přiznáním. Pak se Barbie i její věčná rivalka Raquelle vydávají na výpravu za Kenovou záchranou. Na cestě musí držet pospolu a poznají, že skutečná kouzla se nenalézají ve světě pohádek, ale v síle přátelství.“

Kocour&Ryba prozrazují na závěr: „Temná improvizovaná hudba vzdáleně připomínající tvorbu Klause Schulzeho či Tangerine Dream. Ke třem krátkým němým filmům vytvoříme rozlehlé minimalistické plochy pomocí analogových syntezátorů a echa, bez počítačů, či předpřipravených smyček. Možná přijde i bubeník.“

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

MeetFactory nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!