Nová expozice na Barrandově ukáže exponáty z Amadea, Třech oříšků pro Popelku i nové pohádky Alice Nellis

Nová expozice na Barrandově ukáže exponáty z Amadea, Třech oříšků pro Popelku i nové pohádky Alice Nellis

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přepracovaná a rozšířená expozice střídá na Barrandově úspěšnou instalaci o hudební pohádce Tři bratři v prostoru nově pojmenovaném Filmpoint. Výstava postupuje dvěma směry - mapuje historii ateliérů i aktuální projekty studia. Výběr dochovaných kostýmních a rekvizitních originálů z Formanova mistrovského Amadea a oblíbených Tří oříšků pro Popelku Václava Vorlíčka spojuje jméno kostýmního výtvarníka Theodora Pištěka ml. Vystavené originály budou doprovázet fotografie, původní produkční dokumenty, ohlasy v dobovém tisku i vzpomínky účastníků natáčení.

Druhá část výstavy bude „proměnlivá“ – postupně bude představovat současné projekty, na kterých se Barrandov Studio podílelo. Nyní se představí nová česko-slovenská pohádka Alice Nellis Sedmero Krkavců. Diváci si budou moct prohlédnout výtvarné návrhy kostýmů i kostýmy samotné, rekvizity a fotografie z filmu a  přečíst si množství zajímavostí z natáčení. Děti se ale také dozví, jak Bohdanka postupovala, když měla z kopřiv vyrobit tkaninu a ušít košile. Film vchází do českých kin 2. června.

Praktické informace

Výstava se zahajuje 4. 6. a pro veřejnost bude Filmpoint otevřen o víkendu od 10.00 do 16.00. V týdnu je možné objednat se na skupinovou prohlídku na mailu filmpoint@barrandov.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!