Dětské Kašpárkohraní: Tomáš Klus, minioperky, ekologie i obří hybnostroje

Dětské Kašpárkohraní: Tomáš Klus, minioperky, ekologie i obří hybnostroje

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Již posedmé se rozezní Letenské sady největším rodinným festivalem Kašpárkohraní, a to v neděli 14. června od 12 do 19 hodin. Hlavní hvězdou letošního festivalu bude zpěvák a herec Tomáš Klus a děti bude bavit i Márdi z Vypsané Fixy - zazpívá hity z mateřských školek jako Polámal se mraveneček nebo Skákal pes přes oves v rámci svého nového projektu Mixle v Piksle. Na malé návštěvníky čekají i minioperky o Červené Karkulce nebo Budulínkovi z dílny Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka. Vstup na akci je zdarma.

Mimo hudební produkce letos uvidíte interaktivní průvody obřích „hybnostrojů“, ochutnávku pouličních představení, klauniád a žonglérských workshopů pod taktovkou  V.O.S.A Theatre nebo Squadra sua. „Kašpárkohraní si klade za cíl rozvíjet přirozenou dětskou zvědavost a kreativitu. Chce objevit tvůrčí dětský potenciál, který sídlí v každé dětské duši,“ říká pořadatel festivalu Viktor Souček.

Malí návštěvníci se budou moci zapojit do ekologické interaktivní instalace z recyklovatelných materiálů, kterou pořádá galerie pro děti GUD. Milovníci sportu se zase vyřádí na ragby, golfu, florbalu, baseballu, softballu, jízdě na koni nebo také fotbale pod vedením AC Sparta Praha a dalších klubů.

Festival se soustředí také na integraci dětí se zdravotním znevýhodněním. Spolek zrakově postižených sportovců TJ Zora a sdružení handicapovaných sportovců Sportability představí výstavu fotografií ze života aktivních handicapovaných sportovců. Edukativní přesah Kašpárkohraní zastupují sbory dobrovolných hasičů, Český červený kříž a program připravený Armádou a Policií České republiky.

K vidění bude také putovní výstava k loutkovému filmu Malý pán. Přítomen bude Saša Rašilov, který Malému pánovi ve filmu propůjčil svůj hlas. Chybět nebudou ani tvůrčí dílny, děti si budou moci vyzkoušet hru na africké bubny či malbu krajiny v plenéru a další kreativní aktivity. Pro chytré hlavy budou připraveny šachy, logické hry či hlavolamy. Stejně jako loni i letos podporuje Kašpárkohraní spolek Nedoklubko, který sdružuje rodiče předčasně narozených dětí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Tomáš Klus

Místo konání: Letenské sady

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!