Horečka sobotní noci v divadle Kalich roztančí i diváky

Horečka sobotní noci v divadle Kalich roztančí i diváky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Kdo by náhodou neznal film Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou v hlavní roli, tak si na úvod může představit tuto scénu: bar plný třpytivých disco-koulí, pod nimi postavy v bílých upnutých zvonáčích a květinových košilích se spoustou gelu na vlasy, tančící na hudbu slavných Bee Gees.

V sedmdesátých letech spustila Horečka sobotní noci celosvětovou disco vlnu! V Praze můžete poslední reprízy legendárního amerického muzikálu vidět v divadle Kalich v hlavní roli s držitelem Thálie Janem Křížem. Důkazem, že diváci českého nastudování nechodí z divadla zklamaní budiž nejen výjimečně dobré hodnocení kritiky, ale i standing ovation po každém představení.

Divadlo Kalich totiž uvádí cenami ověnčenou Horečku ve verzi, která na konci 90. let dobyla londýnský West End a následně newyorskou Broadway. Vypráví příběh dostatečně dobře známý z filmového plátna, v divadle navíc zazní více hudby Bee Gees – v současných aranžích na pomezí disca, popu a rocku.

Moderní taneční show respektovaného režiséra a choreografa Jána Ďurovčíka nabízí spoustu pulsující muziky, uchvacující podívanou s prvotřídními choreografiemi a precizními pěveckými, tanečními i hereckými výkony největších mladých talentů. Horečka sobotní noci v Divadle Kalich září také novou moderní světelnou technologií, která na českých jevištích dosud nebyla použita. Navíc jeviště doslova sálá energií jejích skvěle připravených herců.

Byla to velká dřina, spousta lidí do téhle inscenace investovala opravdu hodně schopností a sil. Horečka je pro mě ohromná výzva po všech stránkách a udělalo mi obrovskou radost, jak dobře ji berou jak diváci, tak odborná kritika. Premiéra naštěstí znamenala velký úspěch a já se z tohoto muzikálu budu snažit radovat tak dlouho, dokud to jenom půjde,“ hodnotí představitel hlavní role Tonyho a majitel Ceny Thálie Jan Kříž. Ten se na skutečně mimořádně náročnou roli připravoval například i tak, že si všechny své písně z muzikálu přezpívával při skákání přes švihadlo. Spokojený byl, až je odzpíval bez zastavení.

Vstupenky na poslední reprízy můžete rezervovat zde, nebo na www.divadlokalich.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!