NoD uvede Kitchen Drama: Směs humoru, trapnosti, magie a především nadsázky

NoD uvede Kitchen Drama: Směs humoru, trapnosti, magie a především nadsázky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


První hra v novém roce je brutální groteska režiséra a scénáristy Ondřeje Davida Kitchen Drama - Apokalypsa v kuchyni. Scénicky výrazně stylizovaná makabrózní fraška zobrazuje, čím se staneme, když propadneme kuchařským show. Kitchen Drama je následkem společnosti, která vyplnila svou podstatu jídlem - to, co se dříve považovalo za zcela zřejmé a tudíž nestálo ani za řeč, se náhle stává dramatem antického rozměru.

Hlavní role Anorektičky, Nenasytné ženy, Masožravce, Jemného muže a Kuchaře ztvárňují známé herecké tváře Ivana Uhlířová, Irena Kristeková, Richard Fiala, Michal Kern a Dan Dittrich.

Chuť scénicky zpracovat konzumaci a prezentaci jídla jsem v hlavě nosil několik let. Netušil jsem, jak monstrózních rozměrů mezitím tematika gastronomie nabude. Současný Čech tak může být charakterizován jako Homo Gastronomicus - a to mi přijde nebezpečné a tudíž hodné frašky,“ říká režisér Ondřej David.

V Kitchen Drama vystupuje celkem pět postav, které jsou určitými archetypy. „Kuchař, byť je na scéně přítomen nejméně často, je hlavní postava. Nicméně funguje jako spouštěč, jako za plentou stále přítomný deus ex machina. Z toho důvodu zůstává na scéně, i když není účasten dramatické situace. On je nositelem hlavní myšlenky Kitchen Drama - že totiž není zcela bezpečné, pokud poskytneme neomezený mediální prostor lidem, kteří jsou pouze vyučeni a trpí jistou formou frustrace vůči těm vzdělanějším. Popularita s sebou přináší moc a ta je jako droga, kterou uřídí jen vyvolení,“ uvedl David.

Kitchen Drama je podle režiséra pro veškerou divadelní obec, pro kuchaře, pro gurmánskou komunitu, a zvláště pro ty, kdo rádi propadají kuchařským show. Je to pobyt v kuchyni z trochu jiného úhlu. Tak pravil kuchař.

Představení Kitchen Drama mohou diváci spatřit 13. ledna ve 20:00 v Experimentálním prostoru NoD. Lístky lze zakoupit online prostřednictvím sítě GoOut nebo v předprodeji v Experimentálním prostoru NoD, každý všední den od 16:00 do 20:00.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!