Íránský film otevře v Praze a Brně letošní festivalovou sezónu

Íránský film otevře v Praze a Brně letošní festivalovou sezónu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Od 7. do 15. ledna proběhne v Praze a posléze v Brně čtvrtý ročník Festivalu íránských filmů. 7. ledna zahájí v Praze unikátní celovečerní debut íránsko-americké režisérky, scenáristky, producentky a herečky Any Lily Amírpúr Sama nocí tmou, který má za sebou úspěšnou premiéru na filmovém festivalu Sundance.

Letošní Festival íránských filmů bude probíhat od 7. do 11. ledna v pražských kinech Světozor, Bio Oko a Royal uvede celkem 20 filmů ve čtyřech sekcích: Soutěž celovečerních filmů, Soutěž dokumentárních filmů, Krátké filmy a Mimo soutěž. Poprvé v historii festivalu se bude promítat i v Brněod 13. do 15. ledna v kině Scala.

Tématem letošního festivalu jsou Rebelové íránského filmu. Festival tak představí pozoruhodnou tvorbu íránských tvůrců, kteří navzdory nepříznivým podmínkám a nedostatečným financím točí výtečné filmy, vysoce hodnocené a oceňované na prestižních mezinárodních filmových festivalech.

Festivalový program také 8. ledna doplní první večer íránského filmu a hudby v Praze. V kině Royal se svou kapelou zahraje Šaháb Tolouie, íránský muzikant bravurně spojující různé hudební styly. Po koncertě následuje projekce v hlavní soutěži MFF Karlovy Vary 2012 oceněného filmu Poslední krok, kterou osobně uvede režisér Alí Mosaffá.

Všechny filmy budou uvedeny s českými a anglickými titulky. Program a další informace najdete na www.iranianfilmfestival.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!