Pražská Botanická zahrada má nové logo: Těšte se na první jarní den

Pražská Botanická zahrada má nové logo: Těšte se na první jarní den

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pětačtyřicáté výročí založení Botanické zahrady si už zaslouží vizuální proměnu. Ve spolupráci s Unií grafického designu trojská botanická zahrada vyzvala designéry a grafiky, aby jí pomohli zatraktivnit vizuální komunikaci. Na výzvu zareagovalo celkem 51 soutěžících, kteří do veřejného výběrového řízení přihlásili celkem 88 návrhů vizuálního řešení.

Vítězem hodnocení, ve kterém se práce posuzovaly anonymně, se stalo Studio Najbrt. Na konci listopadu o tom rozhodla hodnotící komise, v níž byli zastoupeni odborníci na vizuální styl prof. akad. mal. Rostislav Vaněk, Ondřej Kafka a Ondřej Fučík a za zadavatele pak Martina Kaderková a Ing. Eduard Chvosta.

Botanická zahrada nové logo představí 21. března na první jarní den, kdy zahajuje sezónu. Vizuální styl se bude v mezičase ve spolupráci se Studiem Najbrt ještě dále vyvíjet.

„Z nového loga jsem nadšená. Je velmi nezvyklé a myslím, že nás dokonale odliší od ostatních institucí. Má silný piktogram, který lze použít samostatně, což jsme chtěli. Velké B složené z květin, listů a větviček svým stylem navíc s jistou pokorou odkazuje na tradici starých herbářů,“ říká Věra Bidlová, ředitelka botanické zahrady.

„Logo vystihuje rozmanitost zahrady, navíc se s ním dá dobře pracovat. Rádi bychom se Studiem Najbrt vyvinuli jeho jarní, letní, podzimní a zimní verzi tak, aby odráželo proměnlivost zahrady ve vztahu ke čtveru ročních období. Logo ze všech předložených prací nejlépe zapadá do našeho konceptu magické zahrady, která budí okouzlení a úžas, ale současně nabízí i poznání a proměnu tomu, kdo do ní vstoupí,“ hodnotí výběr náměstkyně pro marketing a PR Martina Kaderková.

Na jaře budou všechny došlé práce umístěny ve výstavním sále Botanické zahrady Praha, kde si je bude moci prohlédnout široká veřejnost

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!