Alžběta a Salomena: nový autorský projekt Divadla Reduta v Brně

Alžběta a Salomena: nový autorský projekt Divadla Reduta v Brně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přebohatá rodina, zatížená dědičnou chorobou. Všichni muži zemřeli, zůstal jen jediný, postižený bratr. A také jeho matka a dvě sestry. Jedna hezká, oblíbená, druhá nehezká, fyzicky postižená, matkou nemilovaná. Jenže i nemilovaná touží po lásce. Za pomocí intrik a oddané služebné svede poddaného, za což ji vlastní rodina uvrhne na dvanáct let do vězení. Ale jak zbavit nepohodlnou dceru rodinného majetku? Nabízí se jediné řešení. Smrt. A pak se najednou zjeví princ na bílém koni, který uvězněné nabídne sňatek. Proč? Z lásky? Či kvůli majetku? Ale ona je přece tak ošklivá…

Nový autorský projekt folklórní zpěvačky, cimbalistky, scénáristky a skladatelky Zuzany Lapčíkové je komorním příběhem na pozadí skutečných dějinných událostí. Spolu s režisérkou Hanou Litterovou Lapčíková vytvořila baladickou pohybovou inscenaci, která spojuje tanec, hudbu a výtvarný projev. Výsledný tvar tak autorka sama označuje jako komorní taneční melodram.

Premiéra hry Alžběta a Salomena se koná 4. prosince 2014 v Divadle Reduta. V hlavních rolích se představí Marie Durnová, Hana Briešťanská nebo Petr Bláha a v tanečních rolích uvidíme členy baletního souboru Národního divadla Brno Markétu Habalovou, Emiliu Vuorio, Adama Sojku nebo Martina Svobodníka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Reduta nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Reduta

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!