Young Fathers, LAW, Xenia Rubinos nebo Taylor McFerrin. To bude klubová noc Spotlight v Roxy/NoD

Young Fathers, LAW, Xenia Rubinos nebo Taylor McFerrin. To bude klubová noc Spotlight v Roxy/NoD

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


12. listopadu se pražský klub Roxy/Nod rozhoupe do rytmů hip hopu a elektroniky. V 19.00 hod. tu totiž startuje Klubová noc Spotlight, která si tentokrát posvítí právě na hip hop, elektroniku a alternativu z USA, Británie a tuzemské scény.

Na tomto „minifestivalu“ se představí britští Young Fathers, kteří svoji pozici na špičce aktuálního hip hopu potvrdili i zářijovou nominací na prestižní Mercury Prize. Nelze tedy vyloučit, že kapela do Roxy přiveze i diplom s proměněnou nominací.

Kromě Young Fathers se na pódiu předvede i elektro-punková Xenia Rubinos, která je díky svým svérázným písním jednou z nejzajímavějších amerických mladých umělkyň. Multiinstrumentalista a producent Taylor McFerrin zase patří k nejzajímavějším a nejinovativnějším tvůrcům na poli elektronické alternativy. Britka Lauren Holt aka LAW je pak jeden z nejpozoruhodnějších objevů britské elektronické scény, dokáže spojit do pozoruhodného emocemi nabitého zvuku citeru, laptop a svůj nezaměnitelný soulový hlas.

Českou scénu pak zastoupí přední varhanice mladé generace Kateřina Chroboková, která se pod pseudonymem KATT odvážně vlomila na pole experimentální elektronické muziky společně s francouzským producentem, tvořícím pod jménem DA FAKE PANDA. Na letošním Spotlightu dokáží, že královský nástroj si může rozumět i s elektronikou. Program obohatí i DJ set legendy české elektroniky Floexe.

Klubová noc Spotlight je součástí hudebního festivalu Struny podzimu. Její součástí je i výstava odborné literatury Book Me, která představuje knihy o hudbě a tanci připravená v prostoru NoD Nakladatelstvím Akademie múzických umění v Praze.

Vstupenky v předprodeji za 390 Kč a se studentskou slevou za 250 Kč můžete koupit na www.strunypodzimu.cz/program/spotlight/ nebo v sítích Ticketpro, Perfect System a na pokladně klubu Roxy. Na místě budou vstupenky za 450 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!