Jak projet Vietnam v pyžamu uvidíte ve snímku Po stopách Top Gearu

Jak projet Vietnam v pyžamu uvidíte ve snímku Po stopách Top Gearu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tento netradiční film nese podtitul „Po Vietnamu v pyžamu“ a tvůrce Viktor Hošek jej společně se svým spolucestujícím uvede už 13. října od 19 hodin v Kulturním domě Krakov v Pražských Bohnicích. Dokumentární dílo mapuje cestu dvou obyčejných mladíků, kteří nikdy v životě neseděli na motorkách, a přesto se vydali ve stopách známého motoristického pořadu na 2000 km dlouhou cestu napříč Vietnamem.

Kde se vzala prvotní myšlenka vyrazit na cestu?

„Chtěli jsme si splnit sen a vydat se bez miliónového rozpočtu a podpůrných vozidel na stejnou trasu a stejnými vozidly jako Richard Hammond, Jeremy Clarkson a James May. Vybrali jsme si Vietnam, který nás na první pohled lákal jakožto asi nejrozmanitější země jihovýchodní Asie. Problém byl v tom, že jsme měli ujet asi 2000km na motorce v nejhorší dopravní situaci na planetě, a to aniž bychom na motorce předtím seděli. Byla to pro nás opravdová výzva, a tak jsme, dalo by se říct bez většího plánování, vyrazili na cestu,“ vzpomíná Viktor Hošek, jeden z odvážných mladíků.

A proč má cesta podtitul „Po Vietnamu v pyžamu“?

„Pyžama hrála v našem příběhu významnou roli. Předně jsme chtěli navázat na naše slavné kolegy, kteří si zakoupili ve Vietnamu ty nejluxusnější obleky, jaké se tam daly sehnat. Na to jsme ale neměli, a tak jsme zvolili pravý opak, to nejprostší, co bylo k mání, obyčejná pyžama. Zároveň jsou pomyslným symbolem toho, že kdokoli má dnes dostatek sil a chuti, může se tak jako my zvednout z postele a vydat se na dobrodružnou cestu, třeba i v pyžamu,“ dodává Viktor Hošek.

Vstup na akci je zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?