Ústecký Hraničář ožívá a nabízí bohatý kulturní program

Ústecký Hraničář ožívá a nabízí bohatý kulturní program

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Budova bývalého kina Hraničář se po letech opět probudila k životu. Nové kulturní centrum, které je i novou domovskou scénou spolku Činoherák Ústí, má na říjen nachystaný pestrý program. Už tento čtvrtek se mohou diváci těšit na výtečnou komedii Zkrocení zlé ženy v podání domácího souboru.

Nezávislý spolek Činoherák Ústí se zrodil v dubnu letošního roku jako nástupnický soubor proslulého Činoherního studia v Ústí nad Labem. Tvoří jej herci, zaměstnanci a příznivci původního “Činoheráku”. Jejich cílem je pokračovat ve více než čtyřicetileté tradici ústecké činohry a probudit k životu kulturu v Ústí nad Labem, i cestou bohatého programu v nově zrekonstruovaném kině Hraničář.

Příznivci ústecké činohry se mohou těšit na výtečnou komedii Zkrocení zlé ženy Williama Shakespeara. Ve čtvrtek 9. října od 19.30 hodin je čeká cirkus a komedie dell arte v té nejlepší formě Činoheráku Ústí. Návštěvníci nebudou ani tentokrát ochuzeni o bravurní akrobatické kousky, skvělou výpravu i hudbu.

Během října pak mohou diváci v Hraničáři navštívit i další představení v rámci divadelního festivalu Kult, který nabídne ty nejlepší inscenace českých divadel a lákat bude i na řadu oceněných her. Mezi 17. a 31. říjnem zde bude hostovat například Divadlo Na Zábradlí, Dejvické divadlo nebo Studio Hrdinů. Festival vyvrcholí premiérou nové hry Činoheráku Ústí Hlas srdce od Františka Marka.

Více k říjnovému programu v Hraničáři na www.cinoherak-usti.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Hraničář nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hraničář

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!