Literární novinky – Nová Bridget, Katherine Pancolová a dva zajímavé křty

Literární novinky – Nová Bridget, Katherine Pancolová a dva zajímavé křty

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jen před pár dny vyšlo u nakladatelství XYZ nové pokračování Deníku Bridget Jonesové, tentokrát s podtitulem Láskou šílená. Již třetí díl sklidil pozitivní reakce od čtenářů i kritiků. Autorka Helen Fieldingová se již brzy chystá na návštěvu do Prahy, proto neváhejte s jeho přečtením.

Bridget Jonesové je 51 let, sama vychovává dvě děti, píše scénář, objevuje sociální média a všemožně se pokouší, najít si partnera. Znovuobjevuje svou sexualitu v životní fázi, kterou někteří drze nazývají „střední věk“. V hloubi duše je ale Bridget stále ta rozpustilá třicítka, co se po hlavě vrhá do nových dobrodružství, věří v lásku až za hrob, je magnetem na trapasy a neustále řeší svou váhu. A i když do jejího seznamu předsevzetí přibyly nové výzvy („Přestanu před dětmi varovně počítat „Raz… dva…“, aniž jsem rozhodnutá, co vlastně udělám, až řeknu „tři“…“) a některé zůstaly stejné („Nebudu jíst víc než tři Big Macy nebo panini se sýrem a šunkou ze Starbucks týdně…“), je jasné, že Bridget, kterou milují miliony čtenářů po celém světě, je zpátky v plné síle.

Nakladatelství Jota vydalo sólo román autorky bestsellerové trilogie Žluté oči krokodýlů, Pomalý valčík želviček a Veverky z Central Parku bývají v pondělí smutné - Katherine Pancolové. Její nová kniha se jmenuje Líbejte mě.

Angela je Francouzka. Láska kolem ní často prošla bez povšimnutí, ale tentokrát miluje tak, že jí strach svírá útroby. Louise je Američanka, bývalá hvězda stříbrného plátna. Povídá si s Angelou, vypráví jí o svém životě, láskách, nezdarech. Právě u Luisy hledá Angela odpověď na své otázky. Virgile je Francouz. Miluje, ale je nedůvěřivý. Nevíme o něm takřka nic. Mathias je Čech. Jde tvrdě za svým a z této cesty se nenechá svést. Ničím a nikým. Angela ho hledá, on jí uniká. Znova se potkávají.

Také jsou zde přízraky z minulosti. Přicházejí a odcházejí zanechávajíce za sebou tajemství, rány, smích, lásku… Všechny tyto postavy procházejí Angeliným životem. A Angela – vypravěčka příběhu – se beznadějně snaží najít mezi nimi souvislou nit. Pojítkem jí mají být vzpomínky, láska, touha. Ale též strach, bolest a neustálé opakování stejných chyb… Je to román o touhách a toužení: o touze po muži, po ženě, po městě; o nostalgické touze oživit minulost, hrát, vlastnit, oddat se, poučit se. Je to příběh bláznivé touhy vzít svůj život do hrsti a rozhodit ho před sebe jako kostky.

Rádi bychom vás rovněž pozvali na dva zajímavé křty.

Nakladatelství Fragment a Kristina Hlaváčková uvádějí knihu s názvem Dračí oči – Černý jezdec. Jedná se o druhý díl z této série. Akce se uskuteční ve středu 1. 10. 2014 od 17:30 v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Kmotrou se stane herečka Vanda Hybnerová.

V restauraci Prostor (Lidická 25, Praha 5) bude 2. 10. 201419:00 hod pokřtěna osobní zpověď praporčíka Pavla Stehlíka. v níž bez příkras líčí své zážitky od vojenského výcviku až po nasazení v Afghánistánu a návrat domů, kde ho paradoxně čekala ta největší životní bitva. Kniha nese název DO TEMNOTY. Vydává nakladatelství CPress.

Příběh o překonávání nástrah osudu i životních zkoušek pokřtí podplukovník Ing. David Schnábel.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!