Hudba v bývalém kině Hvězda: dočasný klub Blink Excelent

Hudba v bývalém kině Hvězda: dočasný klub Blink Excelent

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


24. a 25. září mohou (nejen) Plzeňáci zavítat do prostor prvorepublikového kina Hvězda na Anglickém nábřeží, které ožije hudbou a uměním. Otevírá se v něm totiž unikátní pop-up club Blink Excelent, v rámci jehož programu se poprvé v historii objeví v Plzni například legendární formace N.O.H.A. alias Noise of Human Art.

"Náš klub vzniká jen na chvíli, jen na pár mrknutí oka. Odtud název Blink,” vysvětluje autor projektu Jakub Vedral a doplňuje: "Poprvé jsme si vyzkoušeli takovýto projekt v pražské Holešovické tržnici, kde nás industriální prostory okouzlily. Vloni jsme se přesunuli do brněnské fabriky Vlněna a letos konečně zavítá tento unikátní koncept do Plzně.”

24.9. tak zažije kino Hvězda koncert mezinárodního složení. N.O.H.A. je propojením žánrů napříč kategoriemi, vývojem i věkovými skupinami. Našlápnuté drum & bass se míchá s worldmusic se šťavnatým nádechem groove and funky. New York, Brooklyn, Praha, Dusseldorf, hosti z Brazílie, Německa nebo Británie. To vše se míchá do jednoho velkého lidského hluku. Mezinárodní formaci doprovodí přední čeští djs, oba dva shodou okolností původem z Plzně - Friky Flink a Dead Sailor spolu s rezidentním djem projektu Blink Excelent, Francouzem S-BisHem.

Druhý večer pop-up klubu Blink Excelent bude patřit tichu. Ano, skutečně tichu, protože se v něm odehraje silent party. Koncept djského klání, který je ve světě i v Česku stále oblíbenější, spočívá v tom, že v jednu chvíli hrají na pódiu dva djs, každý ovšem do jiného kanálu. A posluchači si mohou na bezdrátových sluchátkách právě tyto kanály přepínat. "Zároveň ostatní upozorňuje zelené nebo modré světlo na sluchátkách, který kanál zrovna posloucháte. Takže můžete krásně pozorovat rozdíly mezi jednotlivými tanečníky," dodává další z organizátorů Adam Ondráček. Tři dvojice djs opět reprezentují ty nejlepší v Česku - Kay Buriánek z kapely Sunshine, producent a hudebník Floex, Jana Kománková z Radia 1, Ivan MP Trojan alias Jiří Burian z Republic of Two, v Anglii proslavený Mr. Moustache anebo plzeňský rodák Dj Sens.

Komu by to nestačilo, 26. září na do včerejška utajované lokaci v Plzni (zapátrat po ní můžete zde) proběhne architektonický večer Pecha Kucha Night Plzeň a u příležitosti jeho desátého vydání se rovněž uskuteční exkluzivní X PARTY. Na té vystoupí Skyline djs (Hiffi & Jacob), producenti Pixie a Philip TBC, elektronicko-akustický projekt City Mutants a djská formace BassDrop.

Kompletní informace o programu a projektu naleznete na www.blinkexcelent.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!