Literární novinky – Vychází muzeum prazvláštních věcí, Marco i Pařížanka

Literární novinky – Vychází muzeum prazvláštních věcí, Marco i Pařížanka

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tentokrát se podíváme zejména k nakladatelství Jota, ale rozhodně neopomineme ani zásadní knihu nakladatelství Host.

Muzeum prazvláštních věcí - Alice Hoffmanová – Nakladatelství Jota

Láska mezi snem a tvrdou realitou. Takový je příběh dvou mladých lidí setkávajících se v New Yorku na počátku dvacátého století, ve městě, které prochází bouřlivým vývojem a skýtá netušené možnosti.

V malém panoptiku na Coney Islandu žije malá Coralie a pod přísným vedením otce se připravuje na roli mořské panny. Coralie dospívá a už jí nestačí být poslušnou dcerou svého otce, živícího se pochybným způsobem. Při nočních toulkách na sever od New Yorku, kde v oněch dobách ještě vládne divočina, spatří mladého muže fotografujícího noční les a od té chvíle nemyslí na nic jiného.

Ten zvláštní fotograf je Eddie Cohen, přistěhovalec z Ruska, jenž opustil otce i židovskou komunitu a pokouší se najít sám sebe. Když Eddie se svým fotoaparátem dokumentuje zkázu newyorských ulic po tragickém požáru v textilní továrně, dozví se o záhadném zmizení mladičké dělnice a začne se zajímat o její osud. Pátrání ho zavede do barvitého světa šarlatánů, šejdířů i snílků – až do Muzea prazvláštních věcí, kde se nakonec setká s Coralií.

Již za týden spatří světlo českých knihkupectví i nová kniha Jussiho Adlera-Olsena s názvem Marco. Vychází opět u nakladatelství Host.

Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. Celá rodina Zolu uctívá jako boha a bojí se ho jako ďábla, zatímco on nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Bohužel přitom náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství a hra o život začíná. Podaří se mu využít všech svých schopností a něco dokázat? Měl by se obrátit na policii?

Prozatím neví, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Když na to přijde inspektor Carl Morck, rozhodne se záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl s kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo až do hloubi afrického pralesa. Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto? Milovníci díla Jussiho Adlera-Olsena se mohou těšit na posílení řad yšetřovatelského týmu o další zajímavou postavu.

Jak se stát Pařížankou - Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, Sophie Mas – nakladatelství Jota

Pařížanku můžete z Paříže kdykoliv kamkoliv odvézt, ale její šarm jí nikdy nevezmete.
 
Pařížanka a Paříž. Synonyma pro specifický životní styl i názory. Pařížanku poznáte všude na světě díky jejímu osobitému šarmu a způsobu, jakým si dokáže vychutnávat život. Je neustále šik a elegantní. Nemusí se ani moc namáhat a muži jí padají k nohám. Samozřejmě že Pařížanka je žena jako všechny ostatní, ale se špetkou něčeho navíc…

A pokud se chcete dozvědět i něco z jejích tajných triků, zkuste zalistovat touto knihou od okouzlujících rodilých Pařížanek. Život je krásný… po francouzsku!

Doctor Who: Závoj smutku - Tommy Donbavand – nakladatelství Jota

Britský kultovní seriál Doctor Who se zapsal do Guinessovy knihy rekordů jako nejdéle vysílaný televizní sci-fi seriál. Dočkal se uvedení na českých obrazovkách a nyní přichází v knižní podobě. 

Vydejte se na neopakovatelnou cestu časoprostorem spolu s tajemným humanoidním mimozemšťanem, který si říká Doktor. Závoj smutku nás přenáší do dob dávno minulých – je 23. listopad 1963, den po atentátu na Johna F. Kennedyho. Tváře mrtvých se noří odevšad, začínají mluvit a křičet… a derou se do našeho světa. Dokáže se Doktor ponořit do svého smutku, aby zachránil lidstvo?

Na závěr bychom vás rádi pozvali na křest knihy nakladatelství Fragment s názvem Ducháčkovic rodina aneb strašidla mezi námi. Na akci můžete pozdravit autorku Sandru Vebrovou i kmotry Stanislava Zindulku a Michaelu Maurerovou. Místem konání je Palác knih Luxor na Václavském náměstí a celé to začíná v 16 hodin. Akcí bude provázet Hanka Koutná.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!