K filmu Tři bratři pořádá Barrandov Studio interaktivní výstavu

K filmu Tři bratři pořádá Barrandov Studio interaktivní výstavu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudební pohádka Tři bratři Jana a Zdeňka Svěrákových (v kinech od 14. srpna 2014) propojuje poutavým způsobem známé příběhy Červená KarkulkaŠípková Růženka a O dvanácti měsíčkách. Na její realizaci se podílelo i Barrandov Studio, ateliéry, kde má filmová pohádka svou tradici. Právě zde se natáčely klasické české pohádky jako například Tři oříšky pro Popelku nebo Pan Tau. 

Co na výstavě uvidíte? Už během natáčení se Barrandov Studio společně s režisérem Janem Svěrákem dohodli vytvořit ke snímku výstavu a poodhalit divákům zákulisí jeho vzniku. Originální kostýmy, jejichž autorkou je Simona Rybáková, a dochované části dekorací poskytují skvělý výstavní materiál. Návštěvníci mohou vidět to, co by za normálních okolností zůstalo ležet ve skladech nebo se rozpůjčovalo na další projekty. 

Při koncipování expozice byl cíl kladen na to, aby si návštěvník, který se ocitne uprostřed filmových dekorací, mohl filmové výtvarnictví doopravdy „osahat“. Snahou realizátorů bylo zprostředkovat návštěvníkům co nejautentičtější zážitek. A tak architekt Jindřich Kočí s využitím původních filmových návrhů Jana Vlasáka vytvořil v prostorách Barrandov Studia prostředí filmové pohádky. 

Výstava začíná 11. září, otevřeno je vždy o víkendu od 10 do 16 hodin a ve čtvrtek od 10 do 18 hodin. Vstupné stojí 120 Kč, děti, studenti a senioři mají slevy a slevu 15% také dostane každý, kdo přinese platnou vstupenku do kina na film Tři bratři. Tak hurá do světa pohádek...

Naší recenzi pohádky Tři bratři najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!