Muzeum gastronomie chystá na podzim unikátní výstavu a speciální komentované prohlídky

Muzeum gastronomie chystá na podzim unikátní výstavu a speciální komentované prohlídky

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Muzeum gastronomie Praha si na podzim připravilo pro své návštěvníky mnoho zajímavých akcí, které by si milovníci dobrého jídla a pití neměli nechat ujít. Jedná se hlavně o výstavu Co jedli slavní Pražané, která mapuje jídelníček a jídlení zvyky známých osobností české historie. Pro tuto příležitost byl v muzeu otevřen nový výstavní prostor „Králodvorská pasáž“, která poskytuje dostatek místa pro přehledné panely i artefakty přibližující nejen samotné osobnosti a jejich oblíbená jídla a nápoje, ale i životní styl doby, ve které žily.

V říjnu jsou dále na programu speciální komentované prohlídky, které návštěvníkům prozradí mnoho  z české historie stolování a stravování, včetně let válečných.

Připraveny jsou také prohlídky přizpůsobené dětem, které jsou pojaté tak, jak to mají děti nejraději - poznávájí nové věci pomocí interaktivmích her.

Výstava "Co jedli slavní Pražané"

Celé září se můžete těšit na speciální výstavu "Co jedli slavní Pražané". Zajímá vás, na čem si rádi pochutnali nebo co naopak nemuseli slavní Pražané? Začínáme s prvním prezidentem svobodného Československa T.G. Masarykem. Záštitu nad tímto projektem převzal primátor Prahy Tomáš Hudeček. 

Termín: Od 1.10. do 31.10. 2014

Autorské čtení Mileny Štráfeldové

Čtení z knihy Guláš pro Masaryka tematicky doplní výstavu Co jedli slavní Pražané. Akce se koná v úterý 23. září od 18 hodin. Kniha je zčásti fiktivní rodinná kronika o hostinské z jihomoravských Židlochovic, jež zachycuje nejen obyčejný život, ale i převratné historické události 19. a 20. století.

Termín: 23. září od 18:00

Komentované prohlídky

Na vybrané říjnové soboty jsme si připravili speciální komentované prohlídky. Návštěvníci projdou expozici spolu s průvodcem, který jim prozradí mnoho zajímavostí z historie i současnosti gastronomie. V říjnu navíc zahrnují i povídání o stravování za první světové války a za první republiky.

Termíny: 4. a 18.10. od 14:30

Speciální komentované prohlídky pro děti

Dvě říjnová dopoledne budou v Muzeu gastronomie patřit našim nejmenším. Kromě stručného a zábavného výkladu o tom, jak se vařilo v dobách dávných, na ně čekají i interaktivní hry – hledání myšek, poznávání koření a mnoho dalšího.

Termíny: 11. a 25. 10. od 10:30

Komentované prohlídky jsou za základní vstupné bez příplatku za komentář, minimální počet osob pro konání prohlídky je 5. Místa si prosím zamluvte telefonicky na čísle +420 273 130 533 nebo mailem na info@muzeumgastronomie.cz.

Otevírací doba:

Od 10 hodin do 19  hodin - denně včetně státních svátků

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Muzeum gastronomie

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!