Devátý ročník festivalu DAS FILMFEST nabídne tři desítky filmů a zaměří se na odvážná témata

Devátý ročník festivalu DAS FILMFEST nabídne tři desítky filmů a zaměří se na odvážná témata

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letošní ročník filmového festivalu DAS FILMFEST divákům nabídne mrazivou, humornou i zpytující kolekci zhruba 30 německých, rakouských a švýcarských snímků. Od 15. do 19. října se festival rozjede v pražských kinech Lucerna a Atlas a od 20. do 23. října v brněnských kinech Art a Scala.

Tento rok bude pro tuzemské diváky festival ještě objevnější: mnohé napovídá už název hlavní festivalové sekce ODHALENÍ. Nabídne snímky jako Čas kanibalů (Zeit der Kannibalen), Pokojská Lynn (Das Zimmermädchen Lynn) nebo Viktoria, které spojuje snaha analyzovat lidské i dějinné osudy, traumata a události.

Velkým lákadlem letošního DAS FILMFESTu bude retrospektiva díla rakouského oscarového režiséra s německými kořeny, mistra nekompromisních pohledů do komplikovaných, znepokojivých a tmavých koutů lidské existence, Michaela Hanekeho. Diváci se mohou těšit na Hanekeho debutový snímek Sedmý kontinent, ceněnou Pianistku, silně kontroverzní Funny Games či jeho stejnojmennou filmovou adaptaci Kafkova Zámku.

V pestré filmové nabídce nechybí ani sekce dokumentárních filmů, která nabídne mimo jiné německý dokument o ikonické stavbě moderní architektury, brněnské Vile Tugendhat.

DAS FILMFEST SPEZIAL je pak název sekce s filmy, které vynikají po stránce estetické nebo tematické, mezi jinými Noční vlak do Lisabonu (Nachtzug nach Lissabon), zpracování stejnojmenného bestselleru Pascala Merciera. Na loňský úspěch naváže také sekce krátkometrážních snímků 300’ Shorts.

Více informací najdete na www.dasfilmfest.cz. Vstupenky budou v prodeji od začátku října.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!