Literární novinky - Srpnové novinky v Euromedia Group

Literární novinky - Srpnové novinky v Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Manželovo tajemství - Liane Moriarty, Nakladatelství Ikar

Moje drahá Cecilie, pokud tohle čteš, tak jsem už mrtvý…
Představte si, že najdete dopis, který vám manžel napsal s tím, že jej máte otevřít až po jeho smrti. Představte si také, že dopis obsahuje jeho nejhlubší temné tajemství – něco s potenciálem zničit nejen život, který jste společně vybudovali, ale i životy druhých.. Představte si tedy, že jste narazila na takový dopis, ale váš manžel stále žije... Otevřete ho?
Cecilia Fitzpatricková má všechno, co by si člověk mohl přát; je úspěšná v práci, oblíbená mezi lidmi a především má tři krásné dcery a spokojené manželství. Její život je řádný a neposkvrněný jako její domov. Dopis jejího manžela, který měl být objeven až po jeho smrti, ale všechno změní.

Labyrint: Útěk - James Dashner, Nakladatelství YOLI

Thomas se probudí ve výtahu a nepamatuje si nic kromě vlastního jména. Vynoří se do světa, kde žije asi šedesát dospívajících chlapců, kteří se naučili přežít v naprosto uzavřeném prostředí. Každých třicet dní se objeví nový chlapec. Původní skupina je už na místě asi dva roky a marně se snaží uniknout labyrintem, který obklopuje jejich životní prostor. Už se vzdávají naděje. Pak se ale objeví dívka v bezvědomí a jejich svět se začne měnit.

Kat lidumil - Jiří Hanibal, Nakladatelství Knižní Klub

Nový historický román našeho oblíbeného autora vypráví pravdivý příběh obdivuhodné osobnosti a význačné postavy dějin – Karla Hussa z Chebu, který se dokázal vzepřít svému životnímu údělu i předsudkům a názorům své doby. Tento samouk, na svou dobu mimořádný vzdělanec, se z kata stal uznávaným léčitelem, znalcem mineralogie a významným sběratelem. Obdiv k tak mimořádnému člověku cítil také i sám J. W. Goethe. I zásluhou tohoto přátelství se Jan Huss stal nakonec správcem sbírek kancléře Metternicha na zámku Kynžvart.

Telegraph Avenue - Michael Chabon, Nakladatelství Odeon

Nový román nositele Pulitzerovy ceny před námi otevírá hudební a filmovou scénu 70. let v USA. Dostáváme se do doby, kdy stále ještě frčí malé obchůdky s gramofonovými deskami, ale jejich místo brzy převezmou velké prodejní řetězce. Dílo je také příběhem o lásce partnerské i rodičovské – příběhem o tom, jak snadno otcové opouštějí své syny a jak těžce k nim hledají cestu zpět.

Naleziště - Patricia Cornwellová, Nakladatelství Knižní Klub

Na nalezišti pozůstatků pravěkých zvířat v kanadské divočině zmizí paleontoložka – jediný důkaz o tom, videonahrávka zakončená záběrem uříznutého ucha, se objeví v mailu bostonské hlavní soudní lékařky Kay Scarpettové. Ta netuší proč, ale postupně pojme podezření, že případ souvisí se sérií vražd, k nimž došlo mnohem blíž. Navíc každý z jejího okolí má zdá se nějaké tajemství – včetně Kay. Osamělá Kay pátrá po vychytralém a krutém vrahovi, původci nevysvětlitelných mučení i stop zanechaných na posledních žijících tvorech z věku dinosaurů.

Enjoy - Solange Bied-Charreton, Nakladatelství Odeon

Typický hrdina dneška: čtyřiadvacetiletý Charles, snaživý nováček ve velké firmě, slibná kariéra – a závislost na sociálních sítích. Svůj život vede na síti ShowYou, kde panují neúprosná pravidla: uživatelé musí alespoň jednou týdně sdílet video ze svého soukromí, jinak jim zruší profil. A to si Charles nemůže dovolit – zůstat na síti znamená zůstat naživu. Jeho protikladem je studentka Anne-Laure. Seznámí se, zamiluje se do ní – a zjišťuje, že NEMÁ PROFIL na síti! Zjišťuje, že čte papírové knihy, že si pouští klasické desky… Portrét „Generace Y“ – lidí, kteří nepoznali život bez internetu a chytrých telefonů, je velice kousavým, ironickým i krutým portrétem současnoti.

Final Cut - Veit Etzold, Nakladatelství Knižní Klub

Vrah, který si počíná jako počítačový virus: je neviditelný a všudypřítomný. Říká si Bezejmenný a jeho činy vyvolávají hrůzu a strach po celém Berlíně. 

Vrchní komisařka Clara Vidalisová a její tým jsou v oddělení patopsychologie pro těžké případy kompetentní, ale postupy tohoto zločince vyrážejí dech i jim. Pachatel vždy geniálně navede vyšetřovatele na falešnou stopu. Teprve postupem času si komisařka uvědomí, že vrah svou děsivou hru nehraje s policií, ale pouze s ní samotnou.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!