Literární novinky - Červencové novinky z Albatrosu

Literární novinky - Červencové novinky z Albatrosu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přinášíme Vám souhrn novinek vycházejících u společnosti Albatros Media, které v brzké době spatří světlo světa.

Mikuláš na prázdninách - René Goscinny, Valérie Latour-Burneyov, Nakladatelství Albatros Media

Konečně jsou tu prázdniny a Mikuláš odjíždí s rodiči k moři. Jenže to není tak jednoduché, jak se zdá. Nejenže s sebou musí vzít i babičku, ale navíc musí Mikuláš opustit milovanou Marii Hedviku. Naštěstí pozná spoustu nových kamarádů (a taky kamarádku) a o zážitky nebude nouze. Dokonce přijde i gorila!

Výstrahy zvědavcům - Strašidelné spisy II - M.R.James, Nakladatelství Plus

Druhým svazkem Strašidelných spisů se završuje první úplné české vydání beletristického díla Montague R. Jamese, klíčové osobnosti moderní anglické strašidelné povídky. Český čtenář tak má možnost poznat v souvislostech rozsahem nevelké, a přesto impozantní dílo, které dodnes překvapuje svou originalitou. Autor se vedle próz napsaných v letech 1919 až 1936 u nás poprvé představuje svými nedokončenými povídkami, zanechanými v rukopise – jsou natolik působivé, že rozněcují fantazii čtenářů po celém světě a vybízejí k promýšlení možných point a konců.

Potopená města - Paolo Bacigalupi - Literární, Milan Malík - Výtvarný, Richard Podaný - Překlad, Nakladatelství Plus

Co by měl člověk dělat v době války - bojovat a šířit násilí? Vydržet a přežít za každou cenu , i za cenu obětování svého lidství? Nebo se snaží prostě utéct? Po klimatické katastrofě stoupla hladina oceánů natolik, že zaplavily valnou většinu pobřežních oblastí Severní Ameriky. Nedostatek surovin, nezodpovědné genetické manipulace a vojenské střety uvrhly tento svět do chaosu.

Detektivové z Tawcesteru - Dcera svrženého krále - Simon Brett, Nakladatelství XYZ

Anglický spisovatel Simon Brett se u nás proslavil zejména „prevítovskou“ sérií (Prevítem snadno a rychle), v Anglii je ale známější jako autor detektivek. Vytvořil čtyři série klasických detektivních příběhů vyznačujících se výstředními charaktery postav, náhlými zvraty a nebývalým humorem. Dvojčata Blottova jsou prvním dílem Brettovy nejnovější detektivní série. Děj se odehrává na začátku 20. století a detektivní zápletky v nich řeší dvojice aristokratických sourozenců Blotto a Twinks. Za celoživotní přínos detektivnímu žánru obdržel Brett v roce 2014 prestižní ocenění Diamantová dýka.

Gabrielův Ráj - Sylvain Reynard, Nakladatelství XYZ

Závěr podmanivé eroticko-romantické trilogie. Profesor Gabriel Emmerson opouští post emeritního profesora na Torontské univerzitě, aby mohl začít nový život se svou milovanou Julií. Je přesvědčený, že společně mohou čelit jakékoli výzvě, a rád by založil rodinu. Jenže Julia je pohlcena svým studiem, a když dostane příležitost přednášet o své práci na Oxfordské univerzitě, je Gabriel nucen ji oponovat. Navíc ani v Oxfordu Gabriel neunikne své minulosti a napovrch vyplouvá jedno z jeho největších tajemství, jež má navždy změnit jeho i Juliin život.

Hodný holky nikdy nedostanou, co chtějí - 99 taktik, které vám zajistí respekt, úspěch a spokojený život

Lois P. Frankelová, Carol Frohlingerov, Nakladatelství BizBooks

Kniha navazuje na světový bestseller Hodný holky nikdy nedostanou přidáno. Zatímco první knížka se věnuje hlavně práci, druhá ji rozšiřuje o témata vztahů, rodiny, každodenního života. Nabízí praktické rady, strategie a taktiky, jak se posunout od hodné holky k úspěšné ženě.

Tajemný cirkus - Enid Blytonov, Nakladatelství Albatros Media

Proč Bill přivedl rozmazleného a nafoukaného Gustava, aby s nimi strávil prázdniny? Jack od první chvíle tušil, že budou problémy. Gustav, pravým jménem Aloysius Gramondie je ve skutečnosti princem na zapřenou! Když jsou Gustav, Filip, Dina a Lucka uneseni, Jack, jediný z party, najde pomoc v cirkuse. Stopy vedou do vzdálené země, kde se chystá spiknutí, jež má za cíl zabít krále!

Léto na druhý pokus - Morgan Matsonov, Nakladatelství CooBoo

Poslední léto, které by mělo trvat navěky… Rodina Taylor Edwardsové nepatří zrovna mezi ty, co drží pohromadě. Pak ale přijde táta s tou hrozivou novinkou, zbývá mu už jen pár týdnů života a přeje si strávit svoje poslední léto s rodinou ve starém letním domě u jezera, kde byli naposledy, když bylo Taylor dvanáct. Nacpaní do domečku, co se najednou zdá mnohem menší a mnohem víc venkovský než kdy dřív, se teď snaží najít cestu jeden k druhému. Taylor má moc ráda třpytivé jezero a vonící les, večery na pláži… ale před lety tu zklamala nejen svoji nejlepší kamarádku, ale i první lásku, takže vrátit se sem pro ni vůbec není snadné. Teď se to pokouší napravit, neutéct od odpovědnosti a co možná si nejvíc užít tohle léto a poslední dny se svým tátou, které se nenávratně krátí. Každý si ale zaslouží druhý pokus – rodina, kamarádi i láska. Nová kniha od Morgan Matsonové, autorky Amya Rogera: Na Cestě, vám zase zlomí srdce!

Sedmý smysl 6 - Otrocká krása - Ilka Pacovská, Nakladatelství Albatros Media

Zářivé kamínky zasazené do kůže – na čele, v uchu, na rukou, kam si usmyslíte. Krása! Jaké nebezpečí to ale přináší? Hanka si nechala jeden zasadit. Jednorožci s ní přestali mluvit, draci jsou zděšení. Nikdo ale neví proč. Pátrání je náročné a vede k děsivým poznatkům. Kdo bude muset zemřít? Dokážou bojovníkům s aberily pomoct tulíci? A podaří se přimět ke spolupráci jednorožce?

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!